Tone og biblioteket er nominert for andre gang: – Biblioteket er en viktig møteplass for absolutt alle

BYLIVSPRIS: Bilblioteksjef Tone Moseid på Tønsberg og Færder bibliotek.

BYLIVSPRIS: Bilblioteksjef Tone Moseid på Tønsberg og Færder bibliotek. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tønsberg og Færder bibliotek er en av fire kandidater til å vinne Bylivsprisen 2019.

DEL

Biblioteket var også blant kandidatene til å vinne prisen i fjor, men den gang var det Foynhagen som gikk helt til topps.

Biblioteksjef Tone Moseid har imidlertid ikke gitt opp håpet. Og siden sist er det atskillig som har skjedd med bibliotekets tilbud ut til publikum, poengterer hun.

– Vi har startet med søndagsbibliotek, det gjorde vi sist høst. Så har vi satt i gang med selvbetjent bibliotek, slik at det er åpent helt til elleve om kvelden, alle dager gjennom hele året. Og ikke minst dette med popup-bibliotek, hvor du kan oppleve biblioteket på steder hvor du minst venter det, forteller hun.

Ifølge biblioteksjefen handler det hele om å skape sosiale møteplasser.

– Biblioteket er en viktig møteplass. Dessuten er biblioteket for absolutt alle. Vi er med på å trekke folk inn til sentrum så det blir mer liv der. Dette handler for vår del om å bygge fellesskapsløsninger, sier hun.

LES OGSÅ: Disse fire kan få Bylivsprisen – stem på din favoritt!

Bylivsprisen, deles ut 25. mai, under arrangementet Tønsberg Awards i Foynhagen – en samling for alle ansatte i butikker, restauranter og øvrig næringsliv. Hvem som skal få prisen i år, kan du være med på å avgjøre ved å gi din stemme til fire av årets finalister før fristen 17. mai.

De øvrige tre kandidatene er Oseberg vikingarv, danseskolen Extend og «Barn i byen», et kunstprosjekt ved barnehagene i Tønsberg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags