Gå til sidens hovedinnhold

Emilies film skal på festivalen i Cannes

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det ble helt kaos i hodet mitt og jeg sto og hoppet opp og ned da jeg fikk vite det. Det er helt fantastisk, sykt og veldig morsomt.

I mai skal «Rutinen» på reise. Kortfilmen er plukket ut til å vises på kortfilmhjørnet under Filmfestivalen i Cannes.

På påskeferie

Emilie K. Beck var på påskeferie i solfylte Tyrkia, og skulle bare kjapt sjekke e-posten fra balkongen før de skulle spise. Men det ble ikke mat på en stund, for da hun åpnet epostkassen hadde hun fått beskjed om at kortfilmen «Rutinen» var plukket ut til å delta på kortfilmhjørnet under Filmfestivalen i Cannes.

– Jeg trodde jeg leste feil og måtte lese e-posten mange ganger. Filmen skal ikke delta i konkurranse, men nå får jeg muligheten til å vise den fram på verdens viktigste filmfestival.

LES OGSÅ: Regidrøm innen rekkevidde

Cannes og Seattle

I mai klapper Beck kofferten og reiser ned til Cannes, til filmfestivalen over alle filmfestivaler og et mekka for nettverksbygging i filmbransjen.

– Jeg tror jeg må google «How to survive short film corner», spøker hun.

«Rutinen» handler om ensomhet og ble spilt inn på Nøtterøy i fjor sommer. I mars hadde den førpremiere i Tønsberg og før den reiser av gårde til Frankrike skal den på USA-tur til National Film Festival for Talented Youth (NFFTY) i Seattle.

Første forsøk

Det er første gang Beck har sendt et bidrag til filmfestivalen i Cannes og hun omtaler innsendelsen av filmen som "et skudd i blinde":

– Det er kjempestas. Jeg hadde ikke forhåpninger, så jeg ble tatt litt på senga.

– Dette er det største jeg har oppnådd hittil. Det er nesten for godt til å være sant. Nå er det på tide å få meg visittkort.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.