Hyllest til «rebellen» Jesus

I FILMKLUBBEN: «Matteusevangeliet».

I FILMKLUBBEN: «Matteusevangeliet». Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I kveld presenteres «Matteusevangeliet» i Tønsberg Filmklubb.

DEL

I filmform vel å merke. Og kanskje også i en aldri så lite «alternativ» form? På plakaten står italienske Pier Paolo Pasolinis film med samme navn, fra 1964.

– Det vekket oppsikt i de italienske katolske kretser da kommunisten, ateisten og kunstneren Pier Paolo Pasolini fortalte at han ønsket å filme Matteusevangeliet. Pasolini trodde ikke på at Jesus var Guds sønn, men han trodde at «menneskeligheten i ham hadde antatt en så høy, streng og ideal form, at den nådde ut over de sedvanlige begreper om menneskeligheten», opplyser filmklubben i en pressemelding.

Fortellingen om Jesus i evangeliet etter Matteus er et av de mest kjente verkene fra Bibelen.

– Det er i Matteusevangeliet vi stifter bekjentskap med Bergprekenen, som siden har blitt en viktig, kulturell referanse hvor bønnen Fader vår for første gang blir framført og hvor kjente uttrykk som ulv i fåreklær og perler for svin har sin opprinnelse. Den italienske filmskaperen Pier Paolo Pasolini, som både var kommunist, ateist og marxist, skapte filmen «Matteusevangeliet for å hylle rebellen og humanisten Jesus slik han ble framstilt i evangeliet.

Filmen vises som vanlig på Kilden kinosenter.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags