– Det blir skikkelig bra. Hva er vel bedre enn å avslutte det gamle året med god swing og god musikk, sier Jan Erik Carlsen.
Sammen med nestleder Harry Nylén gleder han seg til jazzkafé på dagen på nyttårsaften, der Tønsberg Swing Jazz Group og vokalist Astrid Aashammer skal få fart på dansefoten til publikummet.

Medlemstall mot 700

Tønsberg jazzklubb har all grunn til å være optimistiske foran det nye året.
Medlemstallet nærmer seg 700 med stormskritt. 49 konserter er booket for 2012. Dessuten har klubben fått et etablert og egnet tilholdssted i Oseberg, der det både er god akustikk og nok av plass.
For to år siden hadde jazzklubben 175 medlemmer. Nå nærmer de seg 700. Hva er hemmeligheten?
– Musikken har blitt bedre, vi vender oss i større grad mot gla-jazz. Med denne typen musikk blir konseptet mer åpent, folk kan prate litt og ha det sosialt samtidig som de nyter god musikk. Det har slått an, sier Jan Erik Carlsen, som er bookingansvarlig i klubben.
Han har booket hele 2012 full av konserter, og er godt i gang med 2013.

Koser seg

– Om jeg kan trekke fram noen konserter i året som kommer? Det er vanskelig, det er så mange gode, sier Carlsen. Og så nevner han i fleng:
– Norsk Linnie, de spiller den første lørdagen i 2012. De er noen gla-gutter, og det smitter. 3. mars kommer Frode Kjekstad Trio, det blir veldig bra. Og Swingbandet Aldershjemmet spiller godt, da de spilte her sist reiste hele salen seg opp og trampeklappa, sier Carlsen.
– Det som driver oss er å se hvordan folk koser seg på konsertene, sier Nylèn. Jazzen på lørdagene har blitt et viktig møtested for oss voksne folk, skal vi si oss på 55 pluss? smiler Nylén og kikker bort på Carlsen.