– Vi har hatt over 60 til stede, fortalte en fornøyd historielagsleder Inger Bjar-Kessler da Tønsbergs Blad var innom ved 14-tiden.

Mange av dem kom for å høre foredraget til Anne-Ma Korsæth, som fortalte om gamle Tverved skole og om hvordan skolen fikk et nytt liv som museum i 1989.

I mange år kunne fjerde- og femteklassinger komme på besøk og oppleve en gammeldags skoledag med salmepugging, Fadervår og det hele. For fem år siden ble tilbudet imidlertid offer for kommunens sparekniv.

Men nå øyner Inger Bjar-Kessler et håp: Tverved skolemuseum er nå underlagt Volden skole, og det er kontakt mellom skolen, historielaget og Tønsberg Kommunale Eiendom med sikte på kanskje å kunne åpne igjen for skoleklasser.

– Men da må det være en pedagog her, understreker Inger Bjar-Kessler. Historielaget bidrar derimot gjerne på andre måter, og Bjar-Kessler er raus med rosen til egne medlemmer:

– Vi har en gjeng spreke pensjonister som har gjort en fantastisk innsats med å male, snekre og reparere, forteller hun.

Museet fikk også et nytt tilskudd til samlingen sist helg: en tidligere elev, født i 1923, overrakte en bibel som hadde tilhørt hans mor, som i sin tid var pedell ved Tverved skole.

Det er for øvrig en aktiv høst Tunsberg Historielag har foran seg, nå med kafeen på Slottsfjellmuseet som fast møtested. Som tidligere omtalt gjester Erling Dittmann laget den 6. september, bl.a. med et kåseri om kvinneprofiler i Tønsbergs historie. Søndag 11. september blir det historisk vandring på Slottsfjellet med Inger Bjar-Kessler som guide, og så er det åpen dag ved skolemuseet igjen søndagen etterpå.