Der håndballene vanligvis flyr veggimellom, er nå en stor scene blitt plassert. 2000 stoler står utover hallgulvet og store skjermer henger fra taket. Kantina i idrettshallen er fylt med to tonn kjøtt, 700 kilo gulrøtter og 15.000 liter juice.

Det er klart for Get Focused i Slagenhallen.LES OGSÅ: Gud-TV entrer porten i Storgata 27

Verdensstjerner

Da Get Focused startet i 2002 deltok 20 medarbeidere og 170 deltakere. Ti år senere har festivalen vokst seg stor. Faktisk mer enn ti ganger større enn første året.

– Vi regner med at det kommer godt over 2000 deltakere i år, sier en fornøyd festivalleder før festivalstart.

Kristoffer Stokke startet den kristne festivalen sammen med en kompisgjeng i 2002. Arrangementet har raskt blitt en av de største kristne festivalene i landet, og i helga markeres 10-års dagen med brask og bram.

I går åpnet festivalen med den olympiske vinneren i snowboard, Kelly Clark, og lovsangkonsert med UNITED. I kveld holdes det konsert med Kirk Franklin, som regnes som en av de største artistene innenfor moderne gospel.

– I den nisjen vi er i, så er dette verdensstjerner, forklarer Stokke.

I løpet av helga vil også norske predikanter tale, samt at det vil avholdes en volleyballturnering med så mange som 60 lag fra hele landet.

LES OGSÅ: Pastoren vil hjelpe jenter ut av sexslaveri i Europa

Donasjoner

En viktig del av festivalen er innsamling av penger som skal gå til humanitære formål.

– Vi har samlet inn over 1,3 millioner kroner siden 2007, sier festivallederen.

I år går pengene til A21, som jobber for å utrydde menneskehandel i løpet av det 21. århundre. Pengene samles inn på en stand, samt i en kollekt lørdag kveld.

– I fjor samlet vi inn 180.000 kroner i kollekten, sier Stokke.

Og for dem som synes festivalen virker morsom, men føler seg litt for voksne til å være med, har Get Focused i år arrangert en egen festival for de voksne.

– Det er en festival i festivalen som heter 20:30. De har egne møter og seminarer, forklarer Stokke.

Han forklarer at navnet 20:30 opprinnelig betyr at det er for folk mellom 20 og 30, men at man ikke behøver å være innenfor denne aldersgruppen for å delta.