Her treffer Marianne sitt store idol i 1980 – nå skal hun hedre artisten i hjembyen

BLIDE: Jahn Teigen smiler omtrent like bredt som Marianne Larsen. Bildet er tatt i forbindelse med en konsert på Messeområdet i 1980.

BLIDE: Jahn Teigen smiler omtrent like bredt som Marianne Larsen. Bildet er tatt i forbindelse med en konsert på Messeområdet i 1980. Foto:

Det inviteres til allsang med Jahn Teigen-låter, og avdukning av artistens nye plass i byen førstkommende lørdag. Teigen selv er invitert, men om han dukker opp er foreløpig uvisst.

DEL

– Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for Jahns musikk og han som menneske, forteller langtids-fan Marianne Larsen (50), som er en av arrangørene.

Lørdag rigger Marianne og co. til allsang og livemusikk ved Teigen-statuen utenfor Quality Hotel Tønsberg for tredje året på rad.

Fikk autograf

Marianne ble tidlig fan av Teigen.

– Jeg var 12 år og traff ham for første gang helt tilfeldig på Hotel Klubben. Det var stort å få autografen hans, minnes Marianne.

Hun er ikke alene om å være fan av Tønsbergs store sønn. Hun er heller ikke alene når det gjelder å få hjelp til å arrangere allsangen med Teigen-klassikere. Blant annet er Arild Johansen med på laget og bidrar som konferansier sammen med Marianne.

ARRANGERER ALLSANG: Fra venstre: Siw Renate Søiland, Marianne Larsen, (Jahn Teigen), Frank Rune Gustavsen, Arild Johansen og Astrid Tveitan.

ARRANGERER ALLSANG: Fra venstre: Siw Renate Søiland, Marianne Larsen, (Jahn Teigen), Frank Rune Gustavsen, Arild Johansen og Astrid Tveitan. Foto:

Får sin egen plass

Ordfører Petter Berg skal stå for avdukingen av «Jahn Teigens Plass», sammen med en annen Teigen-fan, Frank Rune Gustavsen.

Teigen fikk i 2007 sin egen plass utenfor Tønsbergs Blad. Men der ble det etter hvert restaurant, og plassen forsvant.

– Teigens plass er borte. Så nå avduker vi en ny plass som er blitt godkjent av kommunen like ved statuen av Teigen. Det er stort, mener Frank Rune Gustavsen, som også er mannen som var pådriver til Teigen-statuen i sin tid.

(Saken fortsetter under bildet)

ENEMIES: – Her er et bilde av Jahn Teigen på scenen på Club Siss for 50 år siden sammen med The Enemies. Han spilte bass og sang.
Tror dette er en av de første opptredenene de hadde i Tønsberg, den aller første opptreden på radio var i pausen på Ti i Skuddet 13.1.1967 på Tønsberg Gymnasium. Da spilte The Enemies i pausen, forklarer Frank Rune Gustavsen.

ENEMIES: – Her er et bilde av Jahn Teigen på scenen på Club Siss for 50 år siden sammen med The Enemies. Han spilte bass og sang. Tror dette er en av de første opptredenene de hadde i Tønsberg, den aller første opptreden på radio var i pausen på Ti i Skuddet 13.1.1967 på Tønsberg Gymnasium. Da spilte The Enemies i pausen, forklarer Frank Rune Gustavsen. Foto:

LES OGSÅ: Teigen: – Hvor er plassen min

LES OGSÅ: Hvor skal Teigen-statuen stå?

LES OGSÅ: Teigen-statuen avduket

Mange var med på allsangen

I fjor dukket det opp rundt 1.000 personer på allsang-happeningen.

– Det var overveldende at det kom så mange, sier sanger Astrid Tveitan, som håper det blir like mange i år.

Hvis det blir regn vil arrangementet bli flyttet til Foynhagen – et steinkast unna.

– Kom uansett vær og ta gjerne med noe å sitte på, er oppfordringen fra arrangørene.

Tveitan er en av forsangerne, og hun kan røpe at det i år blir eget liveband, bestående av rutinert musikere. Hugo Lande, Astrid Tveitan og Steinar Høiback er forsangere.

(Saken fortsetter under bildet)

SANGGLEDE: Plassen foran Jahn Teigen-statuen på Lindahlplan var fylt av mennesker under allsangen i fjor. De var samlet for å synge seg gjennom et repertoar av Teigens både kjent og mindre kjente sanger.

SANGGLEDE: Plassen foran Jahn Teigen-statuen på Lindahlplan var fylt av mennesker under allsangen i fjor. De var samlet for å synge seg gjennom et repertoar av Teigens både kjent og mindre kjente sanger. Foto:

SE OG HØR: Teigen-allsang på Brygga

Teigen kommer med råd

Om Teigen dukker opp er foreløpig uvisst. Men han har en finger med i spillet.

– Det er viktig at Teigen er med. Han kommer med innspill og råd i forbindelse med arrangementet. Han er invitert til å komme, men om han dukker opp vet vi ikke ennå, forklarer Marianne Larsen.

– Han (Teigen, journ.anm.) gir uttrykk for at han er stolt av det vi arrangerer, legger Gustavsen til.

LES OGSÅ: Publikum vil ha mer Teigen år for år

– Kulturarv

– Hvilken låt er den ultimate Teigen-allsang-låten?

– «Bli bra igjen», «Optimist», «Min første kjærlighet», svarer de i munnen på hverandre.

Teigens musikk er udødelig, mener arrangørene.

– Det er veldig fin og tidløs musikk, sier fiolinist under allsangen Siw Renate Søiland.

– Låtene er en kulturarv, mener Astrid Tveitan.

LES OGSÅ: Teigen fikk hjelp av datteren da han ble utnevnt til ridder av St. Olavs Orden

RIDDER: Her er et bilde av Jahn Teigen og Frank Rune Gustavsen etter at Teigen mottok St. Olavs Orden i Tønsberg i 2010.

RIDDER: Her er et bilde av Jahn Teigen og Frank Rune Gustavsen etter at Teigen mottok St. Olavs Orden i Tønsberg i 2010. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags