Jakter på mannfolk

MANNEJAKT: Pia Hansen Rolstad (foran), Eldfrid Jacoby, Anette Hem, Ingunn Aasrum, Heidi Rismyhr og Anita Abrahamsen vil gjerne ha med seg menn (og kvinner) både på og bak scenen når Kodal ungdomslag nå begynner øvelsene på «Robin Hood». Foto: Anne Charlotte Schjøll

MANNEJAKT: Pia Hansen Rolstad (foran), Eldfrid Jacoby, Anette Hem, Ingunn Aasrum, Heidi Rismyhr og Anita Abrahamsen vil gjerne ha med seg menn (og kvinner) både på og bak scenen når Kodal ungdomslag nå begynner øvelsene på «Robin Hood». Foto: Anne Charlotte Schjøll

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

ANDEBU: Vil du spille hovedrollen, eller passer du best til å snekre kulisser? Uansett trengs det flere menn på laget når musikalen om Robin Hood settes opp i Kodal til vinteren.

DEL

Premieredatoen er 26. januar 2012, stedet er Vonheim, og naturligvis er det Kodal ungdomslags amatørteatergruppe som står bak.

– Tradisjonelt er det flest jenter som melder seg til innsats når vi setter opp forestillinger. Men «Robin Hood» er jo i stor grad guttas happening, sier prosjektleder Pia Hansen Rolstad. Hun er på jakt etter menn som kan ta rollene som Robin og karene i Sherwoodskogen, Johan uten land, sheriffen av Nottingham, broder Tuck og andre, foruten en mengde statistroller.

LES OGSÅ: Opplevelser i kø

Voksne

– Men vi trenger selvfølgelig jenter også. Det er flere spennende kvinneroller, både Marion og andre. Dessuten trenger vi folk som kan sy kostymer, snekre kulisser, sminke skuespillerne, koke kaffe osv., sier Pia Hansen Rolstad.

Hun håper flest mulig melder seg til innsats når øvelsene starter torsdag i denne uken. Dette er ment å være en forestilling for voksne aktører, og nedre aldersgrense for å være med er satt til 10. klasse. Men også 5.-9.-klassingene skal få sitt, teatergruppen setter nemlig opp forestillingen «Aladdin», med oppstart av øvelsene 1. september og premiere utpå vårparten.

LES OGSÅ: Alt klart for vandreteater

Slåssing og humor

Det var under et teaterstyremøte hjemme hos Pia Hansen Rolstad at ideen om å sette opp «Robin Hood» ble født for et par år siden. Litt tilfeldig oppdaget de den tyske originaloppsetningen av musikalen på YouTube, og forelsket seg umiddelbart i musikken, kostymene og det hele. Pias mann Espen skal regissere forestillingen, og har sikret seg rettighetene til å lage en norsk bearbeidelse av denne musikalversjonen, som aldri før har vært vist i Skandinavia.

– Dette blir mye følelser, mye slåssing og mye humor, lover Espen Rolstad. Han nevner stikkord som ondskap, rettferdighet, kjærlighet og frihet når han skal beskrive forestillingen.

– Jeg håper folk sitter igjen med en følelse av at dette var noe mektig, sier Rolstad. Med seg på laget har han Anette Hem som koreograf og Svein Joar Gustavsen som scenekampinstruktør.

– Vi har ganske lang tid på oss, men det blir nok hektisk etter jul likevel, tror Espen Rolstad.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags