Nina garanterer en mektig opplevelse i Domkirken

KONSERT: Ensemble 96 med Nina T. Karlsen i spissen, inntar Domkirken lørdag kveld.

KONSERT: Ensemble 96 med Nina T. Karlsen i spissen, inntar Domkirken lørdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette er den aller beste konserten jeg noensinne har opplevd. Og jeg dirigerte den selv, så jeg er kanskje ikke helt objektiv. Men dette er veldig, veldig fint. Og mektig.

DEL

Nina T. Karlsen, ellers kjent som dirigent for blant annet Tønsberg Domkor, skal lørdag kveld nok en gang lede et kor i Domkirken. Denne gangen det verdensberømte og flere ganger Grammy-nominerte norske koret Ensemble 96.

– Storslagne saker

– Jeg håper virkelig at dette er noe folk vil komme for å høre og å oppleve, sier Karlsen.

– Taket kommer nok ikke til å lette i Domkirken, men så veldig langt unna kan det ikke være, for dette er virkelig storslagne saker, fortsetter hun.

Og «dette» hun snakker om, er altså kveldens program. Det består av to verker, Joseph Haydns «Nelsonmesse» og Bjørn Morten Christophersens «Kortmesse langt borte frå» fra henholdsvis 1798 og 2016.

Og ikke er det snakk om at de to verkene skal bli fremført hver for seg heller.

– Skjellsettende opplevelse

– Nei, vi kommer til å krysse fram og tilbake, inn og ut av disse verkene om hverandre. Publikum vil få utdelt et oversiktlig program, så det skal ikke være noen grunn til å bli forvirret av dette grepet. Ved å sette det nye og det gamle sammen på denne måten, håper vi å gjøre begge delene mer «forståelig» på et vis.

Karlsen lover uansett en direkte skjellsettende opplevelse for dem som måtte velge å ta turen til Domkirken lørdag kveld.

– Dette er noe som i aller høyeste grad vil berøre den som hører på. Det er, som sagt, veldig, veldig vakkert. Ja, man blir rett og slett helt fjetret, så mektig er dette, lover hun.

I tillegg til Ensemble 96, dirigert av Nina T. Karlsen, medvirker solistene Ditte M. Bræin, Mari Askvik, Robert Lind, Olle Holmgren og et sammensatt orkester bestående av Lars Notto Birkeland (orgel), Anders Kregnes Hansen (pauker), Fra Oslo-Filharmonien: Jonas Haltia (trompet) og  Axel Sjöstedt (trompet), samt strykere fra Ensemble Allegria.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags