May-Britt og Sissel skal gjøre olsok-gudstjenesten helt spesiell

OLSOK: Sissel Gylterud (til venstre) spiller fløyte, og May-Britt Forsberg Hovdenak er sangsolist under gudstjenesten søndag.

OLSOK: Sissel Gylterud (til venstre) spiller fløyte, og May-Britt Forsberg Hovdenak er sangsolist under gudstjenesten søndag.

Av

I middelalderen var det vanlig med en våkenatt. Riktig så voldsomt blir det ikke i Sem kirke søndag.

DEL

I norsk kirkehistorie ble den 28. juli – altså dagen før den 29. juli – regnet som innledningen til selve olsok-feiringen.

Kvelden den 28. ble betraktet som en høytidsaften, noe i likhet med julaften og markerte begynnelsen på den såkalte «Olavsvaka». I middelalderen var det nemlig vanlig å innlede de store høytidene med ei våkenatt.

I Sem kirke inviteres det søndag kveld til en gudstjeneste med et slikt olsok-preg. For de som ikke måtte vite det er Sem kirke ikke bare Tønsbergs eldste kirkehus, men eldste bygning overhodet. Den er også en av Norges mest tradisjonsrike kirkebygg med en historie som nærmest «sitter i veggene». Helgenkongen skal også ha vært til messefeiring i Sem kirke.

I liket med fjoråret blir søndagens kveldsgudstjeneste en gudstjeneste med et rikt musikalsk innhold. May-Britt Forsberg Hovdenak er sangsolist. Sissel Gylterud spiller fløyte. Gudstjenesten ledes av kapellan Erna Rodahl. Organist er Svein Erik Tandberg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags