– Er jeg flink nok, er jeg pen nok, er jeg god nok?

OM NÅDE: Kirkeakademi-leder Jan Terje Christoffersen og rådgivere ved bispedømmekontoret, Inger Bore og Tore Dvergastein, ønsker velkommen til Nåde-kveld i biblioteket.

OM NÅDE: Kirkeakademi-leder Jan Terje Christoffersen og rådgivere ved bispedømmekontoret, Inger Bore og Tore Dvergastein, ønsker velkommen til Nåde-kveld i biblioteket. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det vanskelige ordet "nåde". Det er dette det skal handle om i Tønsberg og Nøtterøy bibliotek i onsdag kveld.

DEL

TØNSBERG: – Mange, kanskje spesielt ungdom, opplever samfunnet og tilværelsen som «nådeløst». Er jeg flink nok, er jeg pen nok, er jeg god nok? Kravene og forventningene man føler man møter, kan virke overveldende, sier kulturrådgiver ved Tunsberg bispedømmekontor, Tore Dvergastein.

Man ønsker å belyse spørsmål som; Hva styrker unges livsmot, og hvilke kamper må de kjempe? Må man være «superhumans» for å klare seg i vår tid? Hva må til for at vi skal kunne leve med oss selv og samtidig ha krefter til å leve for andre?

LES OGSÅ: Kjetil er ny domprost i Tønsberg: – Vi må snakke et språk folk forstår

– Et paradoks i tilværelsen

Det er nettopp de unges livsverden som skal danne utgangspunktet for både debatten og de kunstneriske innslagene som vil bli presentert onsdag kveld i biblioteket.

– Hva betyr «nåde-begrepet for de unge i dag? Hva tenker de rundt dette? Det vil vi gjerne belyse nærmere, fortsetter Dvergastein.

– Mange opplever et paradoks i dette med at Gud er  «snill» mens tilværelsen er «nådeløs». Vi synes det er viktig å få disse samtalene opp og fram, sier leder for Tønsberg Kirkeakademi, Jan Terje Christoffersen.

Tv-serier og balansekunst

Men det vil altså ikke bare bli samtale og debatt denne kvelden. Vel så viktig vil også de kunstneriske innslagene være.

– Som en tilnærming til denne tematikken vil det bli vist klipp fra epokegjørende tv-serier som «Skam», «Game of Thrones» og «Breaking bad». Balansekunstneren Eskil Rønningsbakken demonstrerer menneskelig vågemot og sårbarhet. Ungdom fra Sjøbodteateret og studenter fra Bakkenteigen vil begge tolke «nåden» gjennom drama og kunst, opplyser Christoffersen.

Biskop Per Arne Dahl vil innlede det hele.

– Dette gjør han med utgangspunkt i sin siste bok, «Å våge livet en gang til: den overraskende nåden».

– Vi er meget godt fornøyd med å få arrangere dette i biblioteket. Biblioteket er perfekt både som møte plass og som et sted for refleksjon og ettertanke, mener Dvergastein.

Arrangementet er et samarbeid mellom Tunsberg bispedømmekontor, Tønsberg kirkeakademi og Tønsberg og Nøtterøy bibliotek.

LES OGSÅ: Biskopen om kirkens ja til homoekteskap: – Dette var det beste vi kunne få til

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags