Mektig musikk i Domkirken

MEKTIG: 60 sangere og 40 musikere fylte kirkerommet i Domkirken med vakre toner søndag kveld.

MEKTIG: 60 sangere og 40 musikere fylte kirkerommet i Domkirken med vakre toner søndag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For første gang i Domkirkefestivalens historie, fremføres Bachs Juleoratorium i sin helhet. Og det var det mange som ville ha med seg.

DEL

Søndag var Domkirken fullsatt, for å se og høre Johann Sebastian Bachs Juleoratorium fremføres av Lavranskoret, en rekke solister og stort orkester. 60 sangere og 40 musikere fylte det vakre kirkerommet med musikk skrevet i årene 1734 til 1735.

– Det er første gang vi spiller hele stykket, den første delen i kveld, den såkalte juledelen av oratoriet, sa dirigent for kvelden Arne Rodvelt Olsen før konserten.

Juledelen tar for seg Jesu fødsel, møtene mellom englene og hyrdene og deres møte med det lille barnet i Betlehem.

– Men skal dere vite hvordan dette gikk, må dere ta turen til Domkirken neste søndag også, da fremfører vi det som blir kalt nyttårsdelen, sa Rodvelt Olsen. – Da er det beretningen om de hellige tre konger som skal fortelles. Det er forresten 40 år siden jeg gjorde Juleoratoriet første gang, la han til.

Konserten neste søndag er det Tønsberg Domkor og Barokkanerne som holder.

Les gjerne denne: 4 av 10 menn ønsker å droppe julegavene

Konserten søndag var den sjuende i en rekke på i alt 17 konserter, alt i løpet av 18 dager. Lørdag var det barnas matiné med Domkirkens Aspirantkor. Mandag er det konsert i samarbeid med Urijazz med Sondre Bratland, Iver Kleive, Knut Reiersrud og Paolo Vinaccia. I alt 17 konserter i kirken altså, med avslutningskonserten «Fra mørke mot lys» med Sjøbodkoret og Vestfold Ungdomsorkester, i samarbeid med Kirkens Bymisjon.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags