– Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen vil være til stede ved åpningen av Slottsfjellmuseet utstilling om Kong Håkon IV Håkonsson tirsdag 23. mai 2017. Utstillingen markerer 800 års-jubileet for starten på Håkon Håkonssons regjeringstid, skriver Lena Fahre i en pressemelding.

Fahre er avdelingsdirektør ved museet.

LES OGSÅ: Slik skal Glenn (47) imponere dommerne

– Håkon IV Håkonsson var konge i Norge fra 1217 til 1263. Han ble valgt til konge av birkebeinerne, og regjerte med sete i Tønsberg.  I hans regjeringstid begynte utbyggingen av «Castrum Tunsbergis», bedre kjent som Slottsfjellet, til et av Nordens største borganlegg.

LES OGSÅ: Her kan du oppleve noe spektakulært til helgen

Utstillingen ved Slottsfjellmuseet inngår i et treårig nordisk samarbeidsprosjekt om høymiddelalderen.

– Slottsfjellmuseet fått låne «Kongespeilet» fra Københavns Universitet til denne utstillingen. Dette er et læreskrift i samfunnskunnskap og samfunnsmoral fra 1200-tallet, og har aldri tidligere vært vist i Norge. Det vil også bli vist gjenstander fra Island, flere norske samlinger og fra Slottsfjellmuseets egne samlinger, sier museumsdirektøren.

Hun legger til at utstillingen vil presentere ny forskningen om Kong Håkon IV Håkonsson, og den vil med sitt moderne design- og aktivitetsrom appellere til barn og unge.