Får solid jubileums-start av kommunen

NYTTÅRSKONSERT: Rolf Grundesen er godt fornøyd med gesten Tønsberg kommune nå gjør Urijazz.

NYTTÅRSKONSERT: Rolf Grundesen er godt fornøyd med gesten Tønsberg kommune nå gjør Urijazz. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Neste år fyller Urijazz 40 år. Allerede førstkommende lørdag starter «oppvarmingen».

DEL

13. januar er nemlig turen kommet til Tønsberg kommunes «Nyttårskonserten 2018» i regi av Urijazz.

Alle musikere og andre involverte stiller opp gratis, og inntektene her går denne gangen til nettopp Urijazz 40-årsjubileum i 2019, samt til Kirkens Bymisjons «Åpen mikrofon».

LES OGSÅ: Programmet har aldri vært større og det beste av alt: Det meste er gratis!

– Utrolig flott gjort

– Det har jo vært en tradisjon at inntektene fra denne konserten skal gå til et godt formål. Og vi er nå den første kulturaktøren som er blitt valgt til dette formålet. Det synes vi er utrolig flott gjort av Tønsberg kommune, sier leder for Urijazz, Rolf Grundesen.

Urijazz har blant annet et eget prosjekt, spesielt rettet mot ungdommen, gående; ungdomsmedlemskap og gratis adgang til konserter. Sin del av inntektene fra Nyttårskonserten vil klubben derfor øremerke dette opplegget, i tillegg til det nevnte jubileet neste år.

– Vi måtte ta en runde med artistene «våre» og høre om de fremdeles var interessert i være med på denne konserten. Og det var de. Dette er vi selvsagt også veldig takknemlige for, fortsetter Grundesen.

– En hovedtråd

Og nettopp dette med de lokale artistene og deres betydning både for Urijazz og det lokale musikkmiljøet ellers er noe jazzklubben vil fokusere på i forbindelse med sitt jubileumsår i 2019.

– Vi har ikke rukket å planlegge så mye av dette enda. Men de lokale musikerne kommer til å være en hovedtråd. Både fordi det finnes så utrolig mange flinke og talentfulle musikere lokalt og ikke minst for å understreke den betydningen disse faktisk har for musikkmiljøet her, legger han til.

Men helt uten direkte sosial profil vil årets Nyttårskonsert altså ikke være.

LES OGSÅ: – Det har hendt Frank og jeg har stått ute etter prøvene med tårer i øya!

– Nei, inntektene går ikke bare til oss. En andel av disse vil også gå til Kirkens Bymisjons «Åpen mikrofon» i Svend Foyns bedehus. I «Åpen mikrofon» samarbeides det med profesjonelle krefter om et sosialt kulturtiltak. poengterer Grundesen.

Utdrag fra forestillinger

Årets Nyttårskonsert i Oseberg kulturhus vil ha to avdelinger, den første noe «yngre» enn den andre.

Før pause vil publikum få stifte bekjentskap med yngre utøvere som Per Kamfjord, August Stubø, Gaute Storsve, Karl Erik Horndalsveen, Oda Dahl og Pinkertons.

Etter pause serveres publikum utdrag fra «The Same Old Ceremony» (om Leonard Cohen) med blant andre Geirr Johnson og Knerten Kamfjord, fra «Billie Holiday 100 år» med Jeanette Kristiansen, Herrene i Haven, Lars Martin Myhre, Dag Einar Eilertsen og Marius Gundersen, Linda Kvam, Frode Grøtting, Jon Rosslund, Terje Johannesen, Magne Arnesen og mange flere.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags