Rich skal fylle puben med vaskekte slide-blues

KONSERT: Rich Harper spiller for store forsamlinger. Torsdag kommer han til Big Ben.

KONSERT: Rich Harper spiller for store forsamlinger. Torsdag kommer han til Big Ben. Foto:

Torsdag blir bluesartisten Rich Harper å høre på Big Ben i Tønsberg.

DEL

– Vi føler oss virkelig beæret over at en artist av Harpers format kommer hit for å spille på en brun pub i Tønsberg, Norge, sier daglig leder ved Big Ben, Michael Strønen.

Å få tak i Harper var faktisk ikke vanskeligere enn at noen med tilknytning til puben i Tønsberg kjente Harpers promotor.

– Veldig stort

– Dette er veldig stort for oss. Det virkelig ikke ofte vi kan by på artister av dette kaliberet hos oss, fortsetter Strønen.

Rich utviklet sin egen slidestil ved å bruke samme medisinflaske som Duane Allman. Allman, som døde etter en motorsykkelulykke i 1971, brukte en tom medisinflaske til å spille slide med.

– Etter og ha spilt rundt på små steder i Pennsylvania, flyttet Rich til L. A. for å finne likesinnede og danne Rich Harper Blues Band.

Der gjorde bandet stor suksess med sin debut-CD «Don't Think Just Play».

– Fantastisk liveartist

– Det gikk ikke lang tid før bandnavnet poppet opp i bluesmagasiner overalt, og andre bluessamfunn maste på sine medlemmer om å sjekke ut denne nye gruppen som meislet ut en unik nisje for dem selv i bluesverdenen.

Etter dette har bandet hatt det travelt. Strønen oppfordrer på det sterkeste alle fans av skikkelig blues å møte opp på konserten i Tønsberg.

– De har turnert verden over, inkludert Skandinavia og mer «eksotiske» steder som Asia og Australia. Harper er en fantastisk gitarist og liveartist som nå besøker oss. Ingen liten artist for en brun pub som Big Ben.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags