Dette konsertlokalet er ikke helt som alle andre

MUSIKK I KAFEEN: Kristin MacKinnon ønsker velkommen til nok en konserthøst i Skaperverkets kulurkafé.

MUSIKK I KAFEEN: Kristin MacKinnon ønsker velkommen til nok en konserthøst i Skaperverkets kulurkafé. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skaperverket Kulturkafé er ikke helt som alle andre konsertlokaler. Her er det å lytte til artisten viktigere enn å skravle med sidemannen.

DEL

At kultur skaper livskvalitet, er grunntanken bak Skaperverkets Kulturkafé. Og er det opp til dem skal det bli mer livskvalitet å få, også utover denne høsten.

Denne kulturkafeen, drevet av Frelsesarmeen, med tilhold i Fretex-lokalene i Nedre Langgate går nå i gang med sin tredje høstsesong.

Lyttekonserter

– Vi prøvde først ut dette konseptet med noen få konserter, våren 2016. Og det fungerte så bra at vi bestemte oss for å fortsette den høsten, forteller Kristin MacKinnon fra Skaperverket Kulturkafé.

Og bra har det visst også gått. Publikum møter godt opp på disse konsertene. McKinnon tror at dette er et konsept som mange ellers savner.

TILBAKE: Knut Anders Sørum har spilt i kulturkaffen også tidligere. I høst er han tilbake.

TILBAKE: Knut Anders Sørum har spilt i kulturkaffen også tidligere. I høst er han tilbake. Foto:

– Dette er konserter hvor det å lytte til artisten er primærfokuset. Det er alkoholfritt, og det foregår ingen servering mens konsertene pågår. Dette tror jeg både artister og publikum vet å sette pris på.

– Trives med tilbudet

En annen ting mange sikkert også setter pris på, er at konsertene også er gratis. Tilbudet er nemlig ment å være maksimalt «lavterskel».

Høstprogrammet Skaperverket Kulturkafé

13/9: Ingebjørg Barth og Gatas spellemannslag

27/9: Mamas Garden

11/10: SH!T HAPPENS

1/11: Knut Anders Sørum

8/11: Maria Trøen and The Morning Papers

29/11: Maria Solheim

– Mange trives med tilbudet og kommer igjen og igjen, mens andre igjen kanskje er innom fordi det er en spesiell artist de ønsker å få med seg. Det pleier å være femti–seksti publikummere på en typisk konsert. Det meste vi har hatt innom her, er to hundre. Men da var det også trangt, sier hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags