Det beste til meg og mine venner - konsertminne

FORKLÆDT SOM VOKSEN: Kim Larsen (her tilbake i Kristiansand 27 år senere) gjorde et kraftig inntrykk i 1986. 
Foto: Jørund Føreland Pedersen/ Wikipedia Commons

FORKLÆDT SOM VOKSEN: Kim Larsen (her tilbake i Kristiansand 27 år senere) gjorde et kraftig inntrykk i 1986. Foto: Jørund Føreland Pedersen/ Wikipedia Commons

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Konsertminne

Kim Larsen & Bellami

Erik Munsterhjelm, kulturjournalist Tønsbergs Blad

Gimlehallen, Kristiansand, 1986

«Vi er dem de andre ikke må lege med/ vi er det dårlige selskab/ vi har en svag karakter og en billig fantasi/ det er da godt at vi blev født/ før aborten den blev fri/ oh yeahhh»

Med følgende melding var de i gang på scenen; Kim Larsen og hans Bellami.

– Mine damer og herrer. God aften og velkommen.

Med mindre man hadde spesiell glede av å oppsøke Filadelfia, for å låne øre til «rockepresten» Bjørn Eidsvåg og hans like, var konserttilbudet uten aldersgrense i Kristiansand på midten på 80-tallet, for å si det forsiktig, begredelig. Så når selveste Kim Larsen kom til byen for å opptre i byens håndballhall, var det bare å handle billetter.

Larsen hadde nettopp sluppet sitt fantastiske solo-album «Forklædt som voksen», et album som i mine ører var enda bedre enn selv «Papirsklip»-plata («Midt om natten») som kom noen år tidligere.

Larsen, midt på scenen, lettere foroverlent. Bredbeint, ikledd (så vidt jeg husker) kortbukser, leggstrømper og kort dressjakke. Med en kjeft som nok kunne ta en banan på tvers. En brennende sigarett festet på gitarhodet.

I tillegg til de fire gutta i Bellami, hadde Larsen også med seg blåserrekke (kledd i pikkolo-kostymer?), noe som ga lydbilde ekstra punsj og liv.

Vi glante, vi gapte. Vi lytta. «Jutlandia», «Familien skal i skoven», «Fru Sauterne», «Store & små», «Mig og Molly». Alle knallåtene fra albumet. Og «Papirsklip» og «Midt om natten», «Susann Himmelblå», «Havaje».

Og, selvfølgelig, «Forklædt som voksen» selv:

«Langt langt væk

Langt langt væk

Når først du har

sagt farvel

så ka du ikke

komme tilbage, komme

tilbage

komme tilbage igen»

Forholdet til det danske ble aldri riktig det samme igjen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken