Tønsbergramp og en fra «bøgda»

I SANDEFJORD: Svenske Hep Stars gjorde i sin tid dypt inntrykk på Helge Hammelow-Berg.

I SANDEFJORD: Svenske Hep Stars gjorde i sin tid dypt inntrykk på Helge Hammelow-Berg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I en artikkelserie utfordrer vi forskjellige folk til å fortelle om sin første konsertopplevelse.

DEL

Mitt første konsertminne

HELGE HAMMELOW-BERG
kulturpersonlighet

Vi bestemte oss tidlig. Ikke tidlig på morgenen, men tidlig på året. Vi, det vil si Thorleif Bugge, Kicken Gundesen, Jahn Teigen og Kjell Tidemann og Harald Jensen skulle til Sandefjord. Vi kunne tekstene som skulle rockes fra scenen her. «My baby grew up - in a brand new Cadillac». Tidemann var mester på trommeintroen. Og Teigen ble forbanna fordi vi alle sang i samme leie.

Dagen nærmet seg da Hep Stars skulle spelle i «Sannefjol». Vi skulle samles ved Jernbanen i byen en time før Hep Stars skulle på scenen. Og det gjorde vi. Nesten alle da, bortsett fra Teigen, som nekta å gå sammen med oss andre. Vi prøvde å kjekke oss på noen Sandefjordsryper. Men de var ikke interessert. Men en av oss ga seg ikke så lett, for hu ene var snasen. Mente Kicken. «Du er så fin, du», sa Kicken, «at du gjerne kunne vært søstera te Hep Stars». Latter. Og jentene ble enda mer bestemt på at Tønsbergramp pluss en fra «bøgda» overhodet ikke var interessante.

Vi kom oss inn. Fy flate, der var scenen. Gitarer oppstilt på hver side av mic'en. Trommesettet bak. På midten. Og på hver side av scenen svevde det inn damp. Eller røyk. Men nå skulle Hep Stars på. Og de kom. Og jeg glante mer enn jeg hørte på «Farmer John». For sangeren hadde pukkel. En svær pukkel på ryggen. Popsanger i Hep Stars med pukkel. Var det mulig? Harald satt høyt oppe på et gjerde med panoramautsikt sammen med noen han kjente fra Store Bergan-laget, pluss noen fine berter. Den ene viste seg å være kjæresten hans fra Vestfoldgata. Vi glante og beundra og glante igjen på gitarer og skjorter og en pukkel. Vi drømte oss bort. Vi, guttegjengen fra Tønsberg og en fra Stokke var på rocker’n. Dæven døtte.

Helge Hammelow-Berg

Helge Hammelow-Berg

«I natt jag drømte något som jag aldri drømt førut». På tide med lighter og henda i været. Harald på gjerdet prøvde også. Men han hadde ikke lighter. Men han vifta med armen på «Och alla drack hverandre til och dansade och lo ...». Til slutt tok balansen slutt og Jensen ramla ned fra gjerdet. Og kom ikke opp igjen! Han forsvant – fra Sandefjord og Hep Stars. Da vi traff han på Isbjørn neste lørdag fortalte han at han syntes det var dritkjedelig og dro. Særlig! Hep Stars var vel ikke drittkjedelig. Sangeren hadde til og med pukkel.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.