100.000 til Thesbiteateret

PRISVINNERNE: Thesbiteateret stakk av med «Det Spirer»-prisen på 100.000 kroner. Prisen ble delt ut under et arrangement i Mediehuset Tønsbergs Blad i går.Fra venstre Steinar Thorsen, Janne Moholt og Frank Lie. Foto: Eric Johannessen

PRISVINNERNE: Thesbiteateret stakk av med «Det Spirer»-prisen på 100.000 kroner. Prisen ble delt ut under et arrangement i Mediehuset Tønsbergs Blad i går.Fra venstre Steinar Thorsen, Janne Moholt og Frank Lie. Foto: Eric Johannessen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: Fra et høl til syndens pøl. For det fikk de 100.000 kroner.

DEL

– Nå er vi veldig, veldig, veldig glade!


Thesbiteaterets Frank Lie smilte fra øre til øre da det ble klart at det var 40-årsjubilanten som stakk av med årets «Det spirer»-pris på 100.000 kroner.

Teateret får prisen til sin jubileumsforestilling «Gatelangs».

– Dette vil også komme andre søkere til gode. Vi akter nemlig å dra med oss flere i forestillingen, de vet det bare ikke ennå, røpet produsent Steinar Thorsen.

Forestillingen skal etter planen settes opp i slutten av september, og vil ha form som en byvandring – som visstnok ender opp i syndens pøl.

Vi har ikke så mye penger til denne forestillingen, og vi har mer enn nok å bruke pengene på. Det er ikke billig å sette opp en slik byvandring, sier Lie.

– Vi ønsker å få til et kultursamspill i byen. Dette er en fin måte å feire Norges eldste friteater på, mener Thorsen.

LES OGSÅ: Skal få «hølet» til å le

Håper på debatt

– Gjennom denne tildelingen ønsker juryen å gi sitt bidrag til et prosjekt vi håper vil skape liv og røre i sentrum, samt en god og bred samfunnsdebatt om bykjernens videre fremtid, sa juryleder og ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad, Håkon Borud.

– Vi fikk inn fantastisk mange søkere. Og mange som hadde fortjent noen kroner til gode prosjekter som ville fått det til å spire i lokalmiljøet. Men årets vinner skilte seg ut i bunken, sier han.

Foruten juryleder Håkon Borud, har juryen bestått av ordfører Petter Berg, Stine Koppang, Einar Schistad, Anne Fængsrud, og Øystein Hjørnevik.

I fjor gikk «Det spirer»-prisen til Stiftelsen Nytt Osebergskip.

Prisen deles ut av Mediehuset Tønsbergs Blad og går til den som «sprer glede og engasjement i lokalmiljøet».

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags