– Det er klart vi er med på dette. Det er jo en «once in a lifetime»-opplevelse, sier Kenneth Matson og Espen Terjesen.

Del på Facebook

Sammen med rundt 75 andre Harley-Davidson-bikere er de klare til å spille opp til rockesymfonien «Dangerzone» utenfor Støperiet i kveld.

– Ja, nå er vi klare. Vi har hatt en gjennomgang og lært oss dirigentens tegn for når vi skal dra til og når vi skal være stille. Nå gjenstår det bare å pusse syklene, humrer de.

LES MER: Trenger fortsatt Harley-Davidsons

– Meget musikalsk

Det er musiker Terje Rypdal som står bak det spesialskrevne musikkstykket, komponert for messingblåsere, tre gitarer og altså i underkant av hundre Harley-Davidson-motorer.

I tillegg til Rypdal, vil sønnen Jacob Terjesønn, og TNT-gitarist Ronni Le Tekrø traktere gitarene.

– For noen år siden var det Harley-Davidson-treff på Vinstra i Gudbrandsdalen. Samtidig var jeg på besøk på Fåvang. Der lå vi om natten og hørte på suset fra alle disse motorsyklene som duret forbi. Da gikk det opp for meg at denne lyden faktisk var meget musikalsk, har komponist og musiker Terje Rypdal tidligere uttalt til Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: Spiller opp med Harley og gitar

– Fantastisk

– Det er helt fantastisk at vi får lov til å sende hele konserten live på tb.no, sier kultur- og featureredaktør i Tønsbergs Blad, Marie Olaussen.

Hun håper at folk som ikke har anledning til å dra på selve konserten, kan kose seg med livesendingen på tb.no.

– Det beste er selvfølgelig å dra til Støperiet, men dette er en flott mulighet for folk som bor i andre byer til å få med seg konserten, sier hun.

Konserten, som er en del av Vestfoldfestspillene, starter på utescenen ved Støperiet lørdag kveld klokken 20.