En bardisk kledd med kassetter fra en tid da iPoden ikke engang var påtenkt. LP-cover i taket, med store stållamper fra hallene på Kaldnes over ølkraner og kassaapparater.

fb

– Vi måtte bruke lift for å hente dem ned. Blitt bra, ikke sant, sier pressesjef i Slottsfjellfestivalen, Henrik Holta-Lysell.

LES OGSÅ: Zeromancer åpner Total

Vi er på smugtitt på Tønsbergs nye rockested før det åpner med kveldens Zeromancer-konsert. Hektisk aktivitet i alle kroker for å få alt ferdig til innslipp når Total åpner dørene for musikksugne i alle aldre over 18.

Moderne museum

Musikken står i sentrum, men er ikke det eneste kunstuttrykket Total ønsker å formidle.
På veggene fotokunst fra Slottsfjellfestivalens utallige konserter gjennom årene. Veggmalerier, installasjoner, musikkminner fra rockens første Tønsbergs-bølge på 90-tallet.

Rockemiljø

Stedet er blitt en blanding av moderne museum, utstillingslokale, billedgalleri og opplevelsessenter. Et utested med scene, bar og sjel.

LES OGSÅ: Total romjul

– I denne kroken har vi samlet en haug av plakater og effekter fra byens rockemiljø. Seigmens første spillejobber, Planet Bee og Jaga Jazzist. Her kan man bruke lang tid på å mimre hvis man gidder, gliser Holta-Lysell.

I en annen krok Ila Autos Spellemannspris i glass og ramme. Og flere priser er visstnok på vei.

På veggen bak to store shuffle-bord en installasjon laget av Ronni Pi, vokalist/bassist i Planet Bee, og kreativ primus motor for det kunstneriske uttrykket i hallene på Kaldnes under Slottsfjellfestivalen. Formet som en laserpistol, bygget opp av elementer fra musikkens univers (båndspillere, diskokule, trommeskinn osv.).

Lokal kunstarena

– Vi vil skape en arena for kunstuttrykk som ikke nødvendigvis passer inn i et billedgalleri, forteller Gunder Gundersen.

– Tanken er at unge kunstnere skal få prøve seg. Her i inngangspartiet har vi nå en installasjon av Anders Moss fra Horten. Han går på kunstakademiet i Stockholm, og lager mye spennende greier. Men utstillingen skal ikke henge fast her. Om en stund bytter vi den ut. Det er bare å melde sin interesse, sier Holta-Lysell.

De kreative kreftene bak retrobutikken 13 i Tønsberg har fått utfolde seg i en egen krok i barlokalet. Eveline Giæver, Katherine Schweder (også innehaver av nettbutikken Precious.no) og Pia Indrebø har også donert møbler til utestedet.

– Vi synes det var veldig hyggelig å bli spurt, fordi vi kommer til å digge dette stedet. Et bra alternativ til Brygga, sier Eveline Giæver.

– Passer bra med vårt retro-konsept. De gamle krakkene fra Oaken har vi for eksempel malt og trukket med brukt markisestoff fra Marokko. Stoffene i sofaputene i sittekroken har vært gardiner på Jarlsberg hovedgård, forteller Schweder.

I dag snur sola, og det er lov å tenke på sommer og Slottsfjell igjen. Men først er det Zeromancer.

FØLG TØNSBERGS BLAD PÅ FACEBOOK: