«Bønder i byen» inntar Rockefeller

Snorre Langeland oppfordrer alle med et hjerte for Revårock-festivalen om å legge turen innom Oslo og Rockefeller 28. februar neste år. Bildet er fra riggingen til festivalen i 2005.

Snorre Langeland oppfordrer alle med et hjerte for Revårock-festivalen om å legge turen innom Oslo og Rockefeller 28. februar neste år. Bildet er fra riggingen til festivalen i 2005. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I årevis har banda stilt opp for Revårock. Nå får de endelig betalt.

DEL

RE: Siden 2002 har den ultralokale musikkfestivalen Revårock gått av stabelen hver sommer i Fon i Re kommune.

Dette hadde ikke vært mulig uten at de lokale banda hadde stilt opp gratis år etter år. Nå har festivalledelsen bestemt seg for å gi litt lønn for strevet.

LES OGSÅ: Regntung rockerekod på Revårock

Helaften på Rockefeller

– Ja, dette er et lite forsøk fra vår side på gi dem en liten betaling tilbake, sier Snorre Langeland fra festivalledelsen.

Det han snakker om, er intet mindre enn en helaften på Rockefeller i Oslo, et av landets fremste og mest legendariske konsertlokaler. 28. februar neste år er datoen alle med hjerte for Re-rocken bør krysse av for.

«Revårockefeller» er tittelen på arrangementet. De seks lokale banda Revåjammers, Lurkers, The Dix, Za Zaa, Sats og Toxic Waste skal denne kvelden få anledning til å innta scenen i norsk rocks storstue, midt i hjertet av hovedstaden.

– Dette er et samarbeid mellom festivalen og Fon Ungdomslag. Det er flere band som har spilt hos oss opp gjennom årene, men disse har på en måte vært de mest sentrale.

LES OGSÅ: Stiller med helstekt geit

Håper på fullt hus

Langeland håper nå på at folk vil kjenne sin besøkelsestid.

– Dette er ikke stormannsgalskap fra vår side. Vi har både tro og håp om at mange av dem som pleier å besøke festivalen vår, også vil ta turen innover til Rockefeller denne kvelden. For vår del trenger vi ikke mer enn om lag fem hundre publikummere for å gå i balanse økonomisk. Men vi satser jo uansett på å dra mest mulig med folk. For det hadde jo vært utrolig kult om disse banda kunne få oppleve å spille for et stappfullt Rockefeller, poengterer han.

LES OGSÅ: – Han er overhodet ikke kjent, men han sa han var morsom

– Alle velkommen

Han er klar på at dette kommer til å bli en skikkelig bygdefest i byen.

– Så vidt jeg vet er det ingen andre som har gjort noe tilsvarende der inne tidligere før. Men gruppene tør jo være velkjente for mange, ikke bare hjemme i Re. Det er jo mange fra Re og Vestfold ellers som befinner seg i Oslo-området. Disse er jo selvfølgelig også velkommen til å stikke innom på festen vår. Man må ikke ha sitt daglige virke på bygda for å kunne delta på denne festen, understreker Langeland.

Men noen traktorkonvoi på E18 innover mot Oslo 28. februar, bør man nok ikke forvente seg.

– He he. Det hadde jo vært morsomt om noen hadde tatt utfordringen. Men jeg tror ikke det hadde gått så bra, spesielt ikke på motorveien, kanskje?

LES OGSÅ: Lite luksus, mye sjel

Bakkekontakt intakt

Langeland har heller ikke tror på at det skal være vanskelig for gruppene å vende tilbake til den beskjeden Revårockscenen etter først å ha fått smaken på det virkelig store konsertlokalet.

– Nei. Det tror jeg skal gå veldig greit. Bakkekontakten har de nok ikke noe problem med, vil jeg tro.

Billettene er allerede nå blitt lagt ut for salg.

– Jeg vil oppfordre alle som har et forhold til festivalen, eller som bare vil delta på en heidundrende bygdefest i byen, om å kjøpe en billett. Dette blir en «once in a lifetime»-opplevelse. Få deg en kveld med gamle kjente og bra musikk, oppfordrer Snorre Langeland.

LES OGSÅ: Til bygda kom rocken – og sola

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags