Gå til sidens hovedinnhold

«Gåten Ragnarok» godt mottatt i USA

Artikkelen er over 8 år gammel

TEXAS: Fredag hadde «Gåten Ragnarok» verdenspremiere i USA. Mottagelsen har vært god for det norske actioneventyret med utgangspunkt i osebergfunnet.

«Gåten Ragnarok» hadde sin aller første visning på filmfestivalen Fantastic Fest i Austin, Texas fredag.

Filmen fikk i følge en pressemeling fra produsenten Fantefilm svært gode anmeldelser fra to av verdens største filmblogger, Ain’t it Cool News og Twitch film:

«Jeg kunne holdt meg i en uke hvis vi kunne få til et amerikansk actioneventyr med halvparten av ærligheten og friskheten som i denne filmen», skriver Ain’t it Cool News.

Twitch film konkluderer: «Dette er et morsomt familieeventyr, i norsk stil og med en tøff vri, noe selv Indiana Jones i sine glansdager aldri kunne ha fått til…».

LES OGSÅ (TB+): Mysteriene i Oseberghaugen

Skuespillere, regissør og produsenter var tilstede under visningen.

– Gåten Ragnarok er jo først og fremst en film vi har laget for det norske publikummet. Men dette er en sjanger amerikanerne selv har funnet opp, så at de liker den er jo ekstra hyggelig, sier Pål Sverre Hagen i pressemeldingen.

– Det er moro med verdenspremiere i USA, og at vi i tillegg får slike tilbakemeldinger er veldig gøy for oss alle. Nå gleder vi oss bare til å vise filmen for det norske publikummet, sier Nicolai Cleve Broch.

SE KLIPP FRA FILMEN HER

«Gåten Ragnarok», som har førpremiere i Tønsberg mandag 30. september, handler om arkeologen Sigurd Svendsen (Pål Sverre Hagen) som har viet sitt liv til å løse de 1000 år gamle mysteriene fra Osebegskipets gravkammer. Når han finner spor som peker mot myten om Ragnarok, blir Sigurd besatt av tanken om at Oseberggraven skjuler svaret på opphavet til historien om vår egen undergang.

– Gåten Ragnarok er en film som henter sin inspirasjon fra de store amerikanske eventyrfilmene som «Indiana Jones» og «Jurassic Park», så det er klart vi var spente på mottagelsen. Dette er veldig gøy, sier produsent Martin Sundland.

– Jeg tror det er kombinasjonen av en velkjent sjanger med en norsk vri som gjør at filmen treffer så godt. Amerikanerne viser også stor interesse for det norrøne aspektet ved filmen, og så har vi jo spektakulære naturbilder som det skal mye til å matche, sier regissør Mikkel B. Sandemose.

«Gåten Ragnarok» kommer på kino i resten av landet fredag 4. oktober.
 

Kommentarer til denne saken