Hedret for kulturvern

Marie Olaussen og Geir Dyrnæs mottok årets Vernepris fra Fortidsminneforeningen i Vestfold fra leder Ragnar Kristensen (til venstre). Foto: Erik Munsterhjelm

Marie Olaussen og Geir Dyrnæs mottok årets Vernepris fra Fortidsminneforeningen i Vestfold fra leder Ragnar Kristensen (til venstre). Foto: Erik Munsterhjelm

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

HOLMESTRAND: Fattighuset i Holmestrand er blitt bevart. Bevaringen er nå blitt priset.

DEL

I 2005 overtok Marie Olaussen og Geir Dyrnes det den gang falleferdige fattighusbygget i Holmestrand. Fem år senere står bygningen fram i all sin prakt. Noe Fortidsminneforeningen i Vestfold setter veldig pris på. Søndag mottok derfor ekteparet Olaussen og Dyrnæs årets Vernepris fra foreningen.

– Det er blitt gjort en formidabel innsats av to privatmennesker for å redde et av Vestfolds viktigste kulturminner, mener leder Ragnar Kristensen i Fortidsminneforeningen i Vestfold, som foretok overrekkelsen av prisen.

LES OGSÅ: Fattighusprosjekt gir gjev pris.

– Marie og Geir har reddet et vesentlig kulturminne i nasjonal sammenheng. De påtok seg en kjempejobb jeg er sikker på at de ikke kjente omfanget av fullt ut. Det skal man da heller ikke gjøre, for da tør man ikke gå løs på noe slikt. Det vet jeg av egen erfaring. Byen trenger forbilder i restaurering og praktisk kulturvern. Marie og Geir er uten tvil slike forbilder her i Holmestrand.

Og prisen falt i god jord hos Olaussen og Dyrnæs.
– Det er spesielt hyggelig å få en slik pris av dere. Av sine egne, kan man si. Noen som vet hva dette har kostet i kroner, tid og søvnløse netter, takket Geir Dyrnæs.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags