Gå til sidens hovedinnhold

Kåret til Norges vakreste hjem

Artikkelen er over 10 år gammel

HOLMESTRAND: Noen mente de burde brenne ned huset de kjøpte for 1 krone. Fem år etter er det samme huset kåret til Norges vakreste.

– Dette er veldig morsomt, sier en storfornøyd Marie Olaussen.

Hun og mannen Geir Dyrnæs visste nok ikke helt hvor mye arbeid det skulle bli da de kjøpte Fattighuset i Holmestrand.

– Noen sa at vi burde sette fyr på det. Så ille var huset da vi overtok det. Mannen min og jeg har brukt rundt 5000 timer i løpet av fem år på å få huset i den stand det er nå. Vi har nesten fått nervesammenbrudd av all jobben, og har slitt med å sove enkelte netter. Men det har vært verdt det, forteller Olaussen med et lite smil om munnen.

Se flere bilder: Fattighuset

Se video: Slik så det ut da de flyttet inn

Norges vakreste

Onsdag ble Fattighuset i Holmestrand kåret til Norges vakreste hjem av BoligPluss-leserne og "God morgen Norge"- seerne.

– Jeg meldte meg på i konkurransen. Av 100 påmeldte hus ble 10 plukket ut. Og nå har vi altså vunnet leserprisen. Veldig gøy. Et gavekort på 2000 kroner har vi fått i premie, pluss en gjev tittel da, sier Olaussen.

Les mer: Hedret for kulturvern

Del  

Kostbar oppussing

Huset kjøpte de av Holmestrand kommune for 1 krone i 2005. Til nå har familien investert rundt 4 millioner i husprosjektet.

– Vi er ikke helt ferdig ennå. Vi har ca. 100 kvadratmeter igjen å pusse opp av totalt 400 kvadratmeter. De siste fire ukene har vi ikke orket å ta ett eneste penselstrøk, men nå må vi ta oss sammen.

Les også: Rik i Fattighuset

Takker for hjelpen

Familien har latt publikum få følge med på det omfattende arbeidet på en egen blogg. Og Marie innrømmer at de har fått mye hjelp. Og det er hun takknemlig for.

– Vi hadde ikke klart dette uten støtte fra venner og familie. Vi har fått økonomisk hjelp og folk har stilt opp på dugnadsarbeid. Mange har stilt opp som barnevakt og vi har hatt en egen "heiagjeng", forteller Marie Olaussen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.