Klar for finalen i MGP

16 år gamle Adelén gav alt på scenen i Larvik Arena lørdag kveld.

16 år gamle Adelén gav alt på scenen i Larvik Arena lørdag kveld. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

LARVIK: Showets yngste artist, Horten-jenta Adelén Rusillo Steen (16), vant MGP-delfinalen i Larvik lørdag kveld.

DEL

Det var en glad, men lettere sjokkert 16-åring som tok imot publikums hyllest i Larvik lørdag kveld.

– Jeg vet ikke helt hva jeg føler, sa hun etter at seieren var et faktum.

Men ungjenta var helt klart strålende fornøyd med finaleplassen.

Showet i Larvik fikk hun æren av å avslutte med vinnerlåten «Bombo».

Med seg til Oslo Spektrum får Adelén Gaute Ormåsen og Sirkus Eliassen.

– Jeg er fortsatt meg

Da vi snakket med Adelén før delfinalen sa hun dette om å stå på storscene for første gang:

– Jeg er jo fortsatt meg, bare i en helt annen setting. Jeg nyter det, sier Adelén Rusillo Steen (16).

Hortensjenta har fått seg litt varm pastalunsj sammen med manager David Eriksen og Tina Ryr fra plateselskapet. De er kommet til Arena Larvik for å følge opp Adelén med råd og veiledning.

Det kan jo være nyttig med litt støtte for MGPs yngste deltaker, skolejenta fra Horten videregående, som står på en stor scene for første gang i sitt liv i forbindelse med Grand Prix.

– I går da David kom hadde vi en peptalk, og det var bra. Det er jo mye nytt jeg skal lære og huske både på scenen med det tekniske, mediestyret og alt. Klart det blir endel nerver og press, men jeg synes det går veldig bra, sier Adelén.

«Bombo» på iTunes

Pasta med kjøttsaus serveres i papp til alle som er involvert gigantarrangementet i Larvik: nær 400 frivillige fra den lokale arrangøren, rundt 150 i NRK og Dinamos crew og til artistene. Her er det ingen som får champagne og kanapeer. Ikke enda, i hvert fall.

– Mamma og pappa kommer også, de skal være der hvis jeg trenger det. Det er bra å ha folk rundt meg, sier hun.

LES OGSÅ: Årets yngste MGP-artist

Adelén er ferdig med formiddagens sceneprøve. Dansetrinn, moves og kamerablikk begynner å sitte. Nå skal hun se på opptak fra prøvene for å kunne finpusse det hele.

Låten hun skal synge, «Bombo», er skrevet spesielt til henne av hitmakerne Ina Wroldsen fra Sandefjord og Quiz & Larossi. One Direction og Britney Spears er andre artister de har skrevet låter til.

– Sangen min ligger på 24. plass på iTunes, forteller Adelén.

Hun er stjerneskuddet som kommer rett inn fra sidelinjen for å prøve lykken. Oppdaget på YouTube av managementet til Wroldsen og hentet inn i staben til manager David Eriksen, der blant andre Tone Damli og Chris Medina er fra før. Men jenta fra Horten har beina på jorda.

– Jeg har vært heldig. Vært på rett sted til rett tid. Uansett hvordan det går her på Grand Prix skal vi i gang og tenke album etter hvert, røper hun.

LES OGSÅ: Ble ikke stemt videre i Melodi Grand Prix

Bluegrass i MGP

En annen artist med Vestfold-tilknytning er vokalist og frontfigur Malin Pettersen i bluegrassbandet Lucky Lips.

– Hele familien min bor på Nøtterøy og jeg har vokst opp i distriktet, i hvert fall i helger og ferier. Første gang jeg sang offentlig var da jeg som 3-åring ble løftet opp på scenen på Hårkollen 17. mai og sang Annie-sangen, ler Malin når vi får komme på besøk i garderoben.
Malin har selv skrevet kveldens MGP-låt «Sweet and Heavy».

– En typisk Lucky Lips-låt, vi har ikke GrandPrixifisert den. Vi valgte det sånn når vi først fikk den fantastiske muligheten til å vise oss for så mange, sier hun.

Trolley varmer opp

MGP-maskineriet er stort og velsmurt. Tredje delfinale i kveld blir en tv-sending utenom det normale, ifølge NRK.
Zombier, dansende kaniner, drømmende blues og fengende rytmer skal forhåpentligvis bidra til å gjøre kvelden spesiell for både tv-seere og besøkende i Arena Larvik.

Før sendestart har publikum allerede fått et show av unge talenter som ble plukket ut på MGP Lokal torsdag kveld. Blant dem er Tønsberg-bandet Trolley Rockers og rapperen Marcus Cannon fra Holmestrand.

Hvem av de sju MGP-artistene som kommer videre til finalen i Spektrum neste lørdag, er som vanlig opp til publikums stemmer. Men først er det lørdagskveld i Larvik.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags