Jazzklubbens bookingansvarlig, Jan-Erik Carlsen, har tydeligvis vært en travel mann. Ved inngangen til 2011 har han allerede booket hele 47 konserter i regi av Tønsberg Jazzklubb for det kommende året. Og ikke nok med de.

– Vi har allerede 38 artister som venter på «reservebenken» for å slippe til i 2012, forteller en ikke så lite fornøyd bookingsjef. – Det er nesten så vi hadde fortjent en aldri så liten musikkpris, synes du ikke, knegger Carlsen.

Del på Facebook

– Ønsker å komme tilbake

I all hovedsak dreier programmet seg om den nå så tradisjonelle og faste Lørdagsjazzen på Brygga Restaurant. Mange er artistene som allerede har spilt her. Og nær sagt like mange er dem som kommer igjen.

– Det som hender, vet du, er jo at når folk har spilt her hos oss, så ringer de og spør om når den neste jobben her skal være, forteller Carlsen.

Frode Kjekstad Trio, Magnes Orgeltrio, Odd Aspaas Kvintett, Kind Of Blue, Brinck Johnsen Kvintett, Kjell Gunnar Hoff, Holmestrand Storband, Halvard Kausland Kvartett, Friends Of Big Chief og Røhnes Trio er bare noen av dem man i løpet av året kan få oppleve i Tønsberg Jazzklubb.

– Landets beste

Blant alle disse kvalitetsartistene er det likevel noen Carlsen spesielt vil trekke fram.

– Erling Wicklund, kjent jazzmann fra NRK har satt sammen en oktett, Octopus. De bør man absolutt få med seg. Videre må jeg få trekke fram mini-storbandet Christiania 12. De består av de, vil jeg nesten påstå, tolv beste storbandmusikerne i landet. Dette kommer til å swinge voldsomt. Det tror jeg trygt at jeg kan love, fortsetter han.

Feirer de første fem årene

Tønsberg Jazzklubb fyller nå fem år. Dette skal markeres med jubileumsarrangementer både 14. mai og 30. juli. Programmene her er ennå ikke helt klare, men det mumles allerede nå om gratiskonserter på Brygga med åpne vinduer og konserter fra en åpen kabriolet, kjørende gjennom byen.

– Med våre 660 medlemmer har vi allerede rukket å bli en av landets aller største jazzklubber. Og det har vi vel blitt fordi folk setter pris på det vi gjør, antyder Carlsen til slutt.

FØLG TØNSBERGS BLAD PÅ FACEBOOK: