Gå til sidens hovedinnhold

Kronprinsen spilte med Seigmen

Artikkelen er over 8 år gammel

Festivalen fortsatte på Skaugum søndag kveld med flere kjente band.

Musikkprogrammet har i stor grad vært preget av Haakons norske favoritter.

Fram til klokken 19 søndag kveld hadde Thomas Dybdahl, svenske Timbuktu og Anne Grete Preus bidratt med hver sine minikonserter. Dansegruppa Frikar underholdt også, og fikk kronprinsen til å delta med på sin spreke danselek.

Nok en gang viste kronprinsen sine musikalske evner da han fant fram gitar sammen med Seigmen på scenen søndag kveld.

Biffy Clyro

Kronprins Haakon visste ingenting om hvilke artister som kom til å dukke opp i bursdagsfeiringen i hans egen hage i helgen. Søndag kveld entret hans favorittband Biffy Clyro scenen.

Dermed ble de siste dagers diskusjon i mediene bekreftet. Skotske Biffy Clyro ble spådd til å være et sikkert kort til den tre dager lange bursdagsfeiringen da rockebandet allerede uansett befant seg i Norge. I helgen har Biffy Clyro spilt på Slottfjellsfestivalen i Tønsberg og Malakoff-festivalen i Nordfjordeid.

LES OGSÅ: Seigmen for kronprinsen?

Allsidig smak

Kronprinsesse Mette-Marit sa under sin velkomsttale lørdag at hun er veldig klar over hennes manns store musikkinteresse. Hun mener en festivalbursdag er helt i hans ånd.

– Musikken nærer hans sjel. Haakons allsidige musikkinteresse gjenspeiler hans personlighet, sa hun til samlingen av de 220 festivalgjengerne, og lovet at de musikalske overraskelsene skulle stå i kø for hennes mann hele helgen.

Utenom festival fra Mette Marit og deres venner, fikk kronprinsen også et fallskjermhopp fra sin kone. Dette er første gangen Haakon har fått lov å hoppe av sin kone siden de ble sammen. Tandemhoppet ble gjennomført lørdag ettermiddag.

Eget festivalområde

For kronprinsparet var det nettopp under en festival, den nå nedlagte Quartfestivalen i Kristiansand, i 1999 at romantikken blomstret for alvor. For Mette Marit har det vært et mål å gjenskape den gode festivalfølelsen fra paret opprinnelig ble sammen.

Skaugum er for anledningen omgjort til et vaskeekte festivalområde for de spesielt inviterte med stor scene, matboder og utedoer. Kronprinsparet av Danmark og kongeparet av Nederland er blant gjestene som deltar under feiringen. Med unntak av kong Harald og dronning Sonja, skal alle gjestene bo i telt i helgen. Festivalen varer til mandag.
 

Kommentarer til denne saken