NØTTERØY: Her blir det nå sommerutstilling med arbeider, ikke bare fra ham, men også datteren Kaia Nyhus Dahle, begge illustratører.

Nyhus har ikke rukket å reflektere spesielt mye over hvor spesielt det faktisk er å stille ut på et fyr.

– Jeg er litt usikker på hvor spesielt dette egentlig er. Jeg mener det er blitt gjort tidligere. Kan vi ikke bare kalle det «mellomspesielt»? Det er jo ikke noe spesielt med en sommerutstilling, egentlig. Tanken her har i grunnen vært å fylle dette rommet med noe fint, sier Nyhus.

Far og datter

Og stille ut sammen med datteren har han heller ikke gjort tidligere.

– Dette er første gangen jeg og Kaia stiller ut samme. Det blir faktisk verdenspremiere, ja universpremiere på en fellesutstilling med oss, sier Nyhus.

– Det er jo gjerne sånn at når du setter en fin ramme på noe, det seg være en konkret bilderamme eller som her, en naturramme, så påvirker gjerne det opplevelsen av kunsten. Og det er jo så flott der ute at jeg nesten er litt redd for at kunsten kan fremstå som litt puslete. men jeg håper jo ikke det, selvfølgelig. Jeg håper tvert imot at dem som besøker Fulehuk i sommer skal få seg en ekstra flott opplevelse i sommer, fortsetter Nyhus.

– En morsom dato

Fredag åpnes utstillingen av rådmann i Nøtterøy kommune, Toril Eeg.

– Ja, det er jo faktisk fredag den 13. En riktig morsom dato, humrer Nyhus.

– Men jeg håper jo at det skal gå bra, da. De som synes dette er noe å legge merke til, kan ta en titt. De som ikke synes det, kan jo heller kikke en annen vei.
Nå gleder han seg til å se hvordan utstillingen er blitt.

– Det skal bli spennende. Jeg har jo bare levert fra meg bildene, så har noen andre hengt dem opp. Jeg ser fram til dette.

I tårngalleriet på Fulehuk viser Nyhus åtte ciglee–trykk. Dette er en metode som blir stadig mer benyttet av billedkunstnere for å fremstille digitale utskrifter av høy kvalitet. Motivene er hentet fra barnebøker, inklusiv «Hva sier reven?».

Kaia Dahle Nyhus benytter seg også av ciglee-teknikken. Hvert av de elleve bildene består av «kommentarer» til morens underfundige dikt.