Nye Tønsbergmessen lokker ikke

Den nye sceneplassen til Tønsbergmessen var stappfull av folk under Plumbo-konserten 25. mai.

Den nye sceneplassen til Tønsbergmessen var stappfull av folk under Plumbo-konserten 25. mai. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: En helt ny vri til tross, Tønsbergmessen trekker fortsatt ikke horder av folk. Målet om å nå 25.000 besøkende innen portene stenger mandag kveld, henger i en tynn tråd.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mandag er siste messedag og arrangørene håper nettopp du tar turen oppom.

Jo flere publikummere, jo mer overskudd og jo flere penger kan messegeneral Arild Johansen  & Co. dele ut til idretts- og kulturlivet i byen.

– Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på en ny og mer energisk messe fra folk som har besøkt Tønsbergmessen i år. Og det er hyggelig. Men vi når trolig ikke 25.000 besøkende, sier Johansen.

SE BILDESERIE FRA TØNSBERGMESSEN: Sjekk messetryner 2012

Venter på jungeltelegrafen

Den helt store effekten av nye messa tror han ikke arrangørene får se før neste år igjen. Først må jungeltelegrafen begynne å rulle.

– Folk som har vært her må få formidlet opplevelsene videre, sier Johansen.

Vestfoldbandet Plumbo trakk 4000 mennesker, rapperen Vinni trakk 3000 til messescenen. Likevel tror Johansen målet om 25.000 besøkende innenfor portene i år blir  vanskelig å oppnå.

LES MER: Konsert med Vinni

LES MER: Konsert med Plumbo

Søndag kveld setter messegeneralen sin lit til at Lasse Stefanz-konserten vil trekke mange nye mennesker. Og mandag?

– Michael Jackson-hyllesten tror jeg blir knakende bra!

Gir til idrett og kultur

Tønsbergmessen ble første gang arrangert i 1968. Overskuddet fra virksomheten har resultert i at idretten og Tønsberg kommune har mottatt gaver for drøyt 100 millioner kroner i denne perioden.

De siste årene har stiftelsen slitt med dalende besøkstall. Foran årets messe gikk derfor arrangørene i tenkeboksen og kom ut igjen med noe helt nytt de håpet ville begeistre. 

LES MER: Slik blir nye Messa

Scenen er flyttet til et mer intimt sted. Tivoliet er blitt større og fått ny plass. Den ene utstillerhallen er blitt til knall i hall hvor Andreas Wahl fra NRK-serien Big Bang viser eksperimenter. Europeisk marked er nytt. Barnas eldorado, barnas bondegård og oppblåsbare vannscootere i Andedammen. For å nevne noe.

– Vi har fått god respons på alle nyhetene fra publikum. Vi føler at de som har vært her, har kost seg på messa, sier Johansen.

– Og været, har det vært for varmt for messen?

– Det perfekte messeværet får vi aldri. Men det er bedre med sol og varmt enn med regn som vi hadde i fjor, sier Johansen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags