Nytt TV-par

Katarina Flatland og Sturla Berg-Johansen er programledere på TV 2s sommerunderholdning, Sommerspillet. Foto: Scanpix

Katarina Flatland og Sturla Berg-Johansen er programledere på TV 2s sommerunderholdning, Sommerspillet. Foto: Scanpix

Artikkelen er over 7 år gammel

OSLO: Sturla Berg-Johansen og Katarina Flatland leder sammen TV 2s nye sommerunderholdning, "Sommerspillet".

DEL

– Det er ikke den verste sommerjobben man kan ha, sier Katarina Flatland og myser mot sommersolen.

Etter "et par hundre" direktesendinger med TV 2s "Waschera" for de unge – som ble lagt ned før jul og gjorde henne arbeidsløs – debuterer hun nå midt i beste sendetid lørdag med kanalens nye sommersatsing for hele familien.

Med seg har hun Sturla Berg-Johansen, som langt fra har tenkt å være noen tause Birgitte – eller Birger – når "Sommerspillet" har premiere lørdag 3. juli.

Men ikke har han tenkt å ta hele oppmerksomheten heller, erklærer Sturla. Han er dobbelt så gammel som sin medprogramleder, og klar over at det minner sørgelig mye om tradisjonell rollefordeling på fjernsyn:

– I Norge er det så ofte kvinnene som server mennene, både når det gjelder humor og i andre sammenhenger. Slik skal det ikke være her. Det er viktig å spille hverandre gode.

LES OGSÅ: Sturla shower med seg selv

Katarina spøker tilbake:

– Det liker jeg å høre! Både venninnene mine på 20 år – og bestemor på 80 – ble like begeistret over at jeg skal jobbe med Sturla.

– Toastmaster

For han er TV-veteranen som har gjort alt fra "Sporløs" til "Bot og bedring", og mener det har gitt ham god erfaring med folk i ulike situasjoner. Nå skal han på direktesending, og det er like greit.

LES OGSÅ: Sturla singel igjen

– Jeg følger aldri manus likevel. Perfekt TV er kjedelig. Vi skal fange et så bredt publikum som mulig, og skape hygge. For meg er programledere en slags toastmastere i et hyggelig selskap, som skal løfte fram de andre. Det er ikke vi som er hovedpersoner, fastslår stand up-komikeren og TV-personligheten.

Som også i sin tid varmet opp for Katarinas far, den godeste Hallvard Flatland, i dennes "Casino"-dager. Nå er det datterens tur til å dele ut premier på fjernsyn.

– Det blir første gang jeg gjør det! ler hun, mens Sturla påpeker:

– Alle elsker premier. Her blir det iPhoner, så det er langt igjen til det høyeste beløpet jeg har gitt ut – som var halvannen millioner kroner i "Deal or No Deal".

Lørdagsmoro

Sturla og Katarina bryter begge sammen og tilstår at de selv ser lite på fjernsyn om sommeren.

– Vi burde egentlig si at ingenting er bedre enn å se på TV om sommeren, sier Katarina med en liten grimase, mens Sturla bare smiler bredt og får et umiskjennelig glimt i de brune øynene:

– Jeg ser ikke på TV i det hele tatt, jeg.

TV 2s familieunderholdningsserie "Sommerspillet" har premiere 3. juli midt på lørdagskvelden, og sendes fram til og med 21. august. Det sendes direkte fra Pollen i Arendal, der scenen har fått plass på kaikanten og det blir laget en ekstra brygge. (©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags