Gå til sidens hovedinnhold

Oskar (16) var hovedattraksjon på Dagsrevyen

Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Oskar Sandven Lundevold (16) fra Tønsberg spiller rollen som unge Barnum Nilsen i «Halvbroren». I tirsdagens Dagsrevy fikk han ros av erfarne kolleger.

Den kritikerroste tv-serien «Halvbroren», basert på Lars Saabye Christensens roman av samme navn, har nå gått i tre episoder på NRK.

I familiesagaen spiller Oskar Sandven Lundevold (nå 16) fra Tønsberg den viktige rollen som den unge Barnum Nilsen. Barnum er den ene av halvbrødrene og har fortellerstemmen i serien.

Fikk ros

Ungguttens innsats har ikke gått upåaktet hen. Tvert imot var den hovedattraksjon blant kultursakene i tirsdagens utgave av NRK Dagsrevyen.

Flere kulturpersonligheter benyttet anledningen til å rose tønsberggutten, som går første året på dramalinjen ved Greveskogen videregående skole.

LES OGSÅ: Drøye millionen så «Halvbroren»

– Oskar var en del av teamet med en gang. Han er flink til å kaste seg uti ting, men er også ydmyk, skrøt Jon Øigarden, som spiller Arnold Nilsen, Barnums far.

Håkon Briseid, daglig leder i Monster, som har produsert serien, spådde Oskar en lovende fremtid.

– Han er profesjonell, og jeg tror han har en stor karriere foran seg, sa Briseid.

Løvenes konge

Oskar selv ønsket ikke å bedømme sin egen innsats i serien.

– Det tror jeg seerne bør gjøre, sa Lundevold, som innrømte at han håper å fortsette i skuespillersporet.

LES OGSÅ: Ellevill elevkomikk

Oskar opptrådte nylig på Støperiet som sheriff Nagel i Kulturskolen i Tønsbergs oppsetning av «Søstrene Gyldenhjertes pensjonat». Hans neste rolle blir som skurken Skar når kulturskolen setter opp «Løvenes Konge».

Kommentarer til denne saken