Pin up-designer for Burton

PIN UP-TEGNER: Henning Ludvigsen fikk i oppdrag å tegne fire frekke pin up-damer til Burtons nyeste snowboardkolleksjon. Foto: Marit Borgen

PIN UP-TEGNER: Henning Ludvigsen fikk i oppdrag å tegne fire frekke pin up-damer til Burtons nyeste snowboardkolleksjon. Foto: Marit Borgen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

HOLMESTRAND/HELLAS: – Nå er jeg utrolig lei av damer!

DEL

Holmestranding Henning Ludvigsen, som har hatt base i Hellas de siste åtte årene, fikk i 2009 i oppdrag å tegne fire frekke pin up- damer til snøbrettgiganten Burtons 2011 kolleksjon «Love». Kort tid etter lansering, er de nå revet vekk fra butikkhyllene.

Del på Facebook

– Burton har fått veldig god respons på brettene. De har valgt å lage dem i et begrenset opplag, slik at de blir litt eksklusive. Det er moro, forteller han på telefon fra Hellas.

Retro er inn

– Pin up-er er veldig i skuddet om dagen, og Burton tok kontakt med meg etter at jeg hadde tegnet noen damer til et krigsspil for det store amerikanske spillselskapet Eidos, forteller Ludvigsen.

LES OGSÅ: O, snø med din glede!

Etter mye medieoppmerksomhet i forbindelse med Burtons forrige brettkolleksjon med fotografier av nakenmodeller, valgte de å tone det ned et hakk i årets kolleksjon.

– Det ser ut som at de ikke hadde lyst til å gå i samme fella igjen, så de tonet det visuelle uttrykket ned og gikk til meg for å få laget gammeldagse, litt mer «smakfulle» og tryggere pin up-tegninger, sier Ludvigsen.

– Blir ikke kjæresten sjalu når du bruker så mye tid på andre damer?

– Hun er heldigvis veldig grei. Hun var faktisk referansemodellen jeg brukte som inspirasjon til positurene på damene jeg tegnet til Burton. Jeg bare overdriver proposjonene på et par kroppsdeler.

Gikk nesten galt

Selv om Burton var ivrig på Ludvigsens damer, gikk jobben likevel nesten i vasken.

– De var veldig fornøyd med hele prosessen, og jeg fikk gode tilbakemeldinger. Men plutselig hadde sjefen ombestemt seg, og ville gjøre noe helt annet, sier han.

Ludvigsen holdt hodet kaldt og tok fargestiftene fatt. Etter hardt arbeid med modernisering av illustrasjonene på kveldstid, ble Burton likevel fornøyd. Som takk for ekstraarbeidet fikk han fire brett i gave.

– Litt dumt at jeg bor i Hellas, fordi nå må jeg nesten begynne å stå på snowboard, sier han.

Orker ikke mer damer

Til daglig jobber Ludvigsen som art director i det norsk-greske selskapet Aventurine S.A som driver med online fantasyspill.

– Pin up-damer er noe jeg gjør på si. Jeg får vel to-tre henvendelser i uka om å tegne damer, og jeg kunne sikkert jobbet fulltid med det. Men selv om det høres litt rart ut, er jeg lei av damer nå.

FØLG TØNSBERGS BLAD PÅ FACEBOOK:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags