Sofie er Cæsar-Jenny

Sofie Asplin (18) fra Tønsberg spiller i «Hotel Cæsar».

Sofie Asplin (18) fra Tønsberg spiller i «Hotel Cæsar». Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hun tar tredje året på videregående som privatist på kveldstid. På dagtid spiller hun Jenny Anker-Hansen i ­«Hotel Cæsar».

DEL

OSLO: 18-årige Sofie Asplin fra Tønsberg er en del av den unge, friske satsingen til TV 2 og «Hotel Cæsar» – som TV-seerne først vil få oppleve fra våren av.

– Hovedmålet mitt har vært å bli skuespiller, og kunne leve av det. Nå har jeg vært så heldig å få fast stilling i «Hotel Cæsar», og da har jeg jo nådd et mål. Men det er en usikker bransje, sier Sofie Asplin til Tønsbergs Blad.

Hun har i en årrekke vært en del av Tønsberg Amatørteater, og hadde rollen som heksas datter i filmen «Reisen til julestjernen» fra 2012. Nå er det «Hotel Cæsar»-innspillinger på heltid.

Har en drøm

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd nå, men jeg har jo en drøm om kanskje en gang å stå på Nationaltheatrets scene. Kanskje også få prøve meg som skuespiller utenlands, sier 18-åringen, som valgte å avslutte skolegangen på Greveskogen videregående for å flytte til Oslo og ta fatt på arbeidsdagene med «Hotel Cæsar».

Nå tar hun tredje klasse som privatist på fritiden.

Sofie Asplin har den velkjente revyartist, skuespiller og sanger Per Asplin (1928–1996) som sin grandonkel. Hun har bokstavelig talt vokst opp med Tønsberg Amatørteater, ettersom pappa Ketil Asplin er formann der.

Hun spiller altså Jenny Anker-Hansen i «Hotel Cæsar». Jenny er datteren til Eva Rosenkrantz og Jens August Anker-Hansen.

TV 2 røper: «Når vi møter Jenny denne sesongen går hun på videregående og er på vei inn i et ungdomsopprør. Hun er lei av maset til Eva og vil bli behandlet som en voksen. Jenny kommer til å teste grensene til moren sin på flere fronter, noe som mot slutten av sesongen vil føre til et stort oppgjør mellom mor og datter.»

Rart å komme hjem

Sofie Asplin medgir at hun av og til får hjemlengsel.

– Jeg trives i Oslo, men jeg lengter jo av og til tilbake til hjembyen. Nå blir det veldig rart å oppleve Tønsberg Amatørteater igjen – når jeg for første gang på mange år ikke skal medvirke, men sitte og se på, sier hun.

Over 120 personer er involvert i produksjonen av det som er blitt den lengstlevende såpeserien i Skandinavia. Men de som har fulgt med fra starten er også blitt 16 år eldre og nå ønsker altså produksjonen å friste flere unge mennesker til å begynne å se på dramaserien på TV 2.

Derfor satses det nå på flere yngre skuespillere i tillegg til Sofie Asplin.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags