– Dette er helt krise. Fullstendig håpløst, sukker bookingansvarlig i Tønsberg Jazzklubb, Jan Erik Carlsen.

Men heldigvis for både Carlsen og resten av Tønsberg Jazzklubbs del, er det her snakk om et «trivselsproblem» av den aller mest positive sorten.
Carlsen smiler.

– Kan knapt vente

– Folk er så begeistret etter å ha spilt hos oss at de knapt kan vente med å komme tilbake. Mange spør meg om de ikke kan få ha en konsert om våren og en om høsten. Dessverre lar dette seg ikke gjøre, fortsetter han.

Jan Erik Carlsen forteller at han nå forbereder en seks uker lang ferie på Kypros. Den kan han med verdens beste samvittighet bevilge seg. For det siste han behøver å tenke på i tiden fremover er vel jobben som bookingansvarlig i Tønsberg Jazzklubb.

Så stor har nemlig pågangen vært at bookingansvarlig for lengst har fylt opp samtlige lørdagskonserter for hele 2012. Han er sågar allerede langt på vei med å spikre ferdig 2013-plakaten også. I 2011.

Stadig flere medlemmer

– For 2013 har jeg 26 trad. jazznavn og 23 andre jazznavn å arbeide med. Her går det unna.
– Det som også er positivt for vår del, er den jevne tilsiget av nye medlemmer. Hver lørdag tegner vi mellom fem og ti nye medlemskap. Nå er vi oppe i om lag 670 betalende medlemmer. Jeg lurer på om vi ikke er nødt til å være landets største jazzklubb, undrer leder Ragnar Torgersen.
– Vi har mange gamle «travere» blant publikummet vårt. Samtidig merker vi også at stadig flere yngre mennesker er nysgjerrige på den musikkstilen vi presenterer og kommer til konsertene våre, fortsetter han.

God respons

Carlsen og Torgersen tror mye av suksessen skyldes de tilbakemeldingene publikum gir artistene som opptrer hos Tønsberg Jazzklubb.

– Artistene som opptrer hos oss forteller gang på gang om hvor mye de setter pris på mottakelsen og tilbakemeldingene de får. Om hvilken god stemning det er på disse konsertene og hvor mor de har hatt det. Jazzveteranen Erling Wicklund mente vi burde bli kåret til «Årets jazzklubb». Sånt er det veldig hyggelig å høre, mener jazzklubbens leder Ragnar Torgersen og bookingansvarlig Jan Erik Carlsen.