Hedrer Kari med litteraturpris

PRIS: Kari Sverdrup hedres nå av Vestfold fylkeskommune.

PRIS: Kari Sverdrup hedres nå av Vestfold fylkeskommune. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vestfolds Litteraturpris for 2017 tildeles Kari Woxholt Sverdrup for hennes barne- og ungdomsbøker.

DEL

– Bak tildelingen står en enstemmig jury, forteller juryleder Ellen Eriksen. Vi er glade for å gi prisen til en barne- og ungdomsbokforfatter, fortsetter hun.

– Kari Sverdrup er en av disse forfatterne som kan gå litt under offentlighetens litterære radar, til tross for at hun er en av de virkelig gode, sier juryens sekretær Steinar Engeland, rådgiver litteratur i Vestfold fylkeskommune.

Kari Woxholt Sverdrup har vært lærer, undervisningsinspektør, bokhandler, oversetter og leder av Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU). Hun har også hatt styreverv i Foreningen !Les, NORLA og Kopinor.

Sverdrup debuterte som forfatter med «Hjemme er et annet sted» i 1993 og har gitt ut en rekke titler for barn og ungdom.

Siden 2008 har Kari Sverdrup vært forfatter på heltid. Hun bor nå i Stokke og arbeider i det daglige med skriving, forfatterturneer og konsulentvirksomhet.

Årets litteraturpris deles ut av fylkesordføreren under åpningsforestillingen for Litteraturuka i Vestfold, 6. november, i Tønsberg. Prisen består av et grafisk blad av en vestfoldkunstner og et reisestipend på 25 000 kroner.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags