Sjelden har denne festivalen hatt flere toppnavn

FORFATTERMØTER: Den 20. litteraturuka er nå rett om hjørnet. Og Tønsberg og Nøtterøy bibliotek blir igjen en snetral arena for arrangementet.

FORFATTERMØTER: Den 20. litteraturuka er nå rett om hjørnet. Og Tønsberg og Nøtterøy bibliotek blir igjen en snetral arena for arrangementet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hva har Ingvar Ambjørnsen, Roy Jacobsen, Lars Saabye Christensen, Jo Nesbø, Gro Dahle og Kurt Aust felles, bortsett fra at de alle lever av å skrive bøker?

DEL

Jo, du kan få møte og oppleve dem alle (og en god del andre forfattere og bokfolk også) i løpet av den kommende Litteaturuka i Vestold.  En litteraturuke som atter har et variert program, med blant annet forestillinger for barn, forfattermøter, teater, quiz og konserter.

DELTAR: Ingvar Ambjørnsen.

DELTAR: Ingvar Ambjørnsen. Foto:

70 arrangementer

Litteraturuka arrangeres i år fra 6.-12. november. I løpet av denne uka blir det 70 litteraturarrangementer spredt over hele fylket, og det blir noe for enhver alder og smak. En rekke kjente navn står altså på årets program, foruten de nevnte, også blant andre Faten Mahdi Al-Hussaini, Knut Nærum, Cecilie Enger, Levi Henriksen, Kjartan Fløgstad.

– Dette er en litteraturfestival av nasjonal interesse. Programmet har høy kvalitet, både nasjonalt og internasjonalt. Vi ønsker å løfte fram ny litteratur, og i år står 46 nye navn på programmet. Litteraturuka har også en sterk vestfoldprofil og flere av våre egne forfattere deltar, opplyser Arild Moen, kulturdirektør i Vestfold fylkeskommune.

DELTAR: Gro Dahle

DELTAR: Gro Dahle Foto:

Mange av arrangementene har sågar gratis inngang. I biblioteker, kulturhus, kirker og andre på andre arenaer legges det opp til mange gode litteraturmøter.

LES OGSÅ: Kaia Dahle Nyhus gir ut bildebok om sorg og tap

– Gode møteplasser

Litteraturuka i Vestfold ble etablert i 1997, og fylkeskommunen har vært eier og driver siden 2009. Hovedfokuset for festivalen er årlig å bringe litteratur og forfattere til alle kommunene i Vestfold. Dette er altså

Fra programmet

6. november: Åpningsarrangement, Tønsberg og Nøtterøy bibliotek (TNB).

7. november: Ingvar Ambjørnsen møter skoleelever fra Tønsberg, TNB.

7.november: Forfattermøte; Roy Jacobsen og Lars Saabye Christensen, TNB.

8. november: Bjørn Olav Jahr og Jørn Lier Horst, «To historier - en sannhet», Sandefjord bibliotek.

8. november: Carl Frode Tller, Helga Bratland, Torill brekke og Lars Petter Sveen, «Fire på rad», Larvik bibliotek.

9. november: Kurt Aust og Tom Egeland, «historisk krim», Re bibliotek.

9. november: Kjartan Fløgstad, «Kunnskap til lunsj», Campus Bakkenteigen.

11. november: Ambjørnsenprisen 2017 deles ut, Bølgen kulturhus, Larvik.

12. november: Rem & Rem + Tønsberg domkor, «Cohen, Dylan og gud».

– Vestfold fylkeskommune ønsker å skape gode litterære opplevelser for innbyggere over hele Vestfold. Vi ønsker å videreutvikle bibliotekene våre som de gode møteplassen for litteratur og kulturarrangementer. Litteraturuka skal være en litteraturfestival med lav terskel for publikumsdeltakelse og høy kvalitet på alle arrangementene, understrekerer Moen.

LES OGSÅ: Hedrer Kari med litteraturpris

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags