Middelalderbryllup med stort følge

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Mange fikk se Heidi Gabrielli og Geir Solberg gifte seg i kirkeruinene på Slottsfjellet. Hele brudeferden startet med Kristinaskipet.

  DEL

  Bruden ble rodd fra gjestebrygga til Vikingodden med Kristinaskipet. Der ventet brudgommen, gjestene og brudefølget. Etter mottakelsen på brygga, entret brudeparet hver sin hest.

  Akkompagnert av en riddereskorte og et stort følge med gjester, musikere og gjøglere red de mot Slottsfjellet. Følget endte opp i Mikaelskirkeruinen hvor de ble viet.

  Følget vakte en del oppmerksomhet langs ruta, og ikke minst langs brygga hvor det var mange mennesker. Etter vielsen gikk ferden til bryllupsfesten i et eget bryllupstelt på festivalområdet.

  LES OGSÅ: Skal slåss for byens ære

  Mikaelskirken er en ruinkirke viet til erkeengelen Mikael som var den ypperste av guds krigere. Mikaelskirken ble oppført på 1100-tallet og tjente som kirke for garnisonen på fjellet. Det er en pilegrimskirke og en del av pilegrimsruta fra Nidaros til Santiago.

  Kirken ble nok revet sammen med resten av anlegget på tidlig 1500-tall. Kirken ble aldri avvigslet og kan derfor i dag fortsatt tjene som et legitimt rom for kirkelige handlinger.

  Send tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

  Artikkeltags