Gå til sidens hovedinnhold

Middelalderbryllup med stort følge

Artikkelen er over 6 år gammel

Mange fikk se Heidi Gabrielli og Geir Solberg gifte seg i kirkeruinene på Slottsfjellet. Hele brudeferden startet med Kristinaskipet.

Bruden ble rodd fra gjestebrygga til Vikingodden med Kristinaskipet. Der ventet brudgommen, gjestene og brudefølget. Etter mottakelsen på brygga, entret brudeparet hver sin hest.

Akkompagnert av en riddereskorte og et stort følge med gjester, musikere og gjøglere red de mot Slottsfjellet. Følget endte opp i Mikaelskirkeruinen hvor de ble viet.

Følget vakte en del oppmerksomhet langs ruta, og ikke minst langs brygga hvor det var mange mennesker. Etter vielsen gikk ferden til bryllupsfesten i et eget bryllupstelt på festivalområdet.

LES OGSÅ: Skal slåss for byens ære

Mikaelskirken er en ruinkirke viet til erkeengelen Mikael som var den ypperste av guds krigere. Mikaelskirken ble oppført på 1100-tallet og tjente som kirke for garnisonen på fjellet. Det er en pilegrimskirke og en del av pilegrimsruta fra Nidaros til Santiago.

Kirken ble nok revet sammen med resten av anlegget på tidlig 1500-tall. Kirken ble aldri avvigslet og kan derfor i dag fortsatt tjene som et legitimt rom for kirkelige handlinger.

Kommentarer til denne saken