I kveld kan du besøke Slottsfjellsmuseet etter stengetid

NATTEVANDRING: Fredag blitt det nattevandring når Slottsfjellsmuseet inviterer til «Natt på museet», og slik så det under fjorårets arrangement.

NATTEVANDRING: Fredag blitt det nattevandring når Slottsfjellsmuseet inviterer til «Natt på museet», og slik så det under fjorårets arrangement. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir trukket linjer mellom halloween og gamle norske tradisjoner når Slottsfjellmuseet inviterer til «Natt på museet.»

DEL

For femte år på rad inviterer Slottsfjellmuseet fredag kveld til «Natt på Museet». Dette arrangementet avholdes i selve allehelgenshelgen, hvor allehelgensdagen er på søndag.

– Allehelgensdag er en gammel tradisjon, og ønsker å trekke linjer fra dagens halloweenfeiring til gamle norske fortellinger, og vise at mennesker alltid har hatt behov for å beskytte seg mot det mørke, sier museumspedagog Ellen Asplin ved Slottsfjellsmuseet.

Med dette arrangementet ønsker Slottsfjellsmuseet å bidra til debatten som har foregått i Tønsbergs Blad den siste tiden om leserne foretrekker halloween eller julebukk. Asplin mener nemlig at det ikke trenger å være enten eller, og at det skumle halloween bærer med seg har dypere forankring i hva vi opplever som det norske enn det folk flest tenker over.

LES OGSÅ: (+) Michael er lei av at måkene på Torvet

Beskytter seg med lys

GAMLE TRADISJONER: Museumspedagog Ellen Asplin på Slottsfjellsmuseet ønsker å dra linjer mellom gamle og nye tradisjoner gjennom «Natt på museet».

GAMLE TRADISJONER: Museumspedagog Ellen Asplin på Slottsfjellsmuseet ønsker å dra linjer mellom gamle og nye tradisjoner gjennom «Natt på museet». Foto:

Hun mener det er viktig å skape kunnskap om norske tradisjoner og skikkelser fra sagn, slik som huldra og draugen. I tillegg kan hun fortelle at det går rykter om at det spøker på selve museet. Det blir derfor en spennende kveld for dem som blir med på nattevandringen.

– Tradisjonelt har lys blitt brukt som beskyttelse mot mørke og skumle krefter, og under nattevandringen kommer deltakerne derfor til å bære med seg fakler, sier Asplin.

Etter nattevandringen blir det fortellerstund, museumsquiz, enkel bevertning, samt sang og dans i tradisjonell drakt, men med moderne innslag.

LES OGSÅ: (+) Dette hotellet er til salgs

Populært arrangement

FAKLER: Lysog fakler har tradisjonelt blitt brukt i Norge for å beskytte seg mot skumle vesener.

FAKLER: Lysog fakler har tradisjonelt blitt brukt i Norge for å beskytte seg mot skumle vesener. Foto:

Arrangementet passe for barn fra seks til ti år og foreldrene deres, og det koster 100 kroner per person. Her blir det nattevandring fra museumsbygningen opp til Vestfold-tunet og seterområdet, og tilbake til museumsbygget igjen.

– Årets arrangement vil ha noen av de samme innsalgene som i fjor, men det vil være en del nytt, så det blir spennende for både nye og tidligere deltakere, sier Asplin.

Siden det er fare for snø på fredag kan de skje endringer i programmet, men vet ikke Slottsfjellmuseet før selve dagen for arrangementet. De oppfordrer derfor de besøkene til å kle seg godt.

Da den første nattevandringen ble arrangert i for fem år siden deltok 40 stykker. I fjor var 100 deltakere med på arrangementet, og det er et populært arrangement.

LES OGSÅ: (+) Håkon har jobbet som optiker i 16 år. Men det er én ting som skiller han fra de andre

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags