Jentekoret tar opp julekampen mot Sissel Kyrkjebø

KONSERTKLARE: En liten del av Domkirkens jentekor, som alle gleder seg til konserten søndag.
bak står fra venstre Ingvill Kristine Jensen, Tuva Bø Vatnar, Ingri Linqvist, Rebecca Thomassen og Charlotte Fongen.
Trekløveret foran er Florencia Vera, Mathilde Ballari og Emma Ballari.

KONSERTKLARE: En liten del av Domkirkens jentekor, som alle gleder seg til konserten søndag. bak står fra venstre Ingvill Kristine Jensen, Tuva Bø Vatnar, Ingri Linqvist, Rebecca Thomassen og Charlotte Fongen. Trekløveret foran er Florencia Vera, Mathilde Ballari og Emma Ballari. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens selveste julestjerna Sissel Kyrkjebø synger i Oseberg kulturhus, lover Domkirkens jentekor deg gåsehud og julefryd i domkirken.

DEL

Se jentekoret synge lenger ned i saken.

Torsdag har Domkirkens jentekor sin årlige julekonsert. Jentene skal fremføre julens vakre sanger, litt julepop og den flotte «Messe basse»  av Gabriel Faurè.

– Med oss har vi en strykekvartett og på tangenter Tonny Krokengen. Dette er blitt en tradisjon på domkirkefestivalen, og er en hyggelig og stemningsfull  formiddag med sang fra 25 barn, sier dirigent Charlotte Fongen.

Akkurat nå følger jentene spent med på TV2-programmet The Voice. Tidligere jentekorist Agnes Stock er i finalen lørdag.

– Koret har avlet fram flere gullstruper. Både Agnes, men også Lise Davidsen, som i dag er en stjernesopran, forteller Fongen.

Davidsen vant Dronning Sonjas Internasjonale Musikkpris i 2016.  Også Pernille Svensen Øiestadsom tidligere i år ga ut plate, startet karrieren i jentekoret. Dette er til stor inspirasjon for jentene.

-Det er jo god inspirasjon for oss i koret at så mange flinke sangere har sunget i Domkirkens jentekor, sier en av sangerne Ingrid Linqvist. – Vi lærer mye om sang og sangteknikk i koret, ser fram til en flott konsert.

Men det er ikke bare Agnes som konkurrerer i musikken nå. Jentekoret har konsert i Domkirken samme kveld som Sissel Kyrkjebø synger i Oseberg kulturhus. Det er ikke bare, bare å skulle samle publikum da, eller?

SE VIDEO:

Domkirkens jentekor synger i Domkirken torsdag.

– Det er jo helt riktig at Sissel er en gullstrupe, men det har vi også i vårt kor, sier Fongen. Så at hun har konsert i Oseberg, betyr bare en ekstra inspirasjon. Vi skal kose oss med vår konsert, og det pleier å komme mye publikum i Domkirken på våre konserter.

Lørdag formiddag blir det også konsert. Da synger aspirantene og minores barnas matiné i domkirken. 

– Dette er blitt en tradisjon på domkirkefestivalen, og er en hyggelig og stemningsfull  formiddag med sang fra 25 barn. I år lager vi også et kor med barn fra trosopplæringen, sier Charlotte Fongen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags