Slik kan du være med i kong Haralds bursdagsvideo

FEIRER KONGEN: Tenorene og spilloppmakerne i Nordic Tenors gleder seg til kong Harald har bursdag. Fra venstre: Sveinung Hølmebakk, Jan-Tore Saltnes og Roald Haarr.

FEIRER KONGEN: Tenorene og spilloppmakerne i Nordic Tenors gleder seg til kong Harald har bursdag. Fra venstre: Sveinung Hølmebakk, Jan-Tore Saltnes og Roald Haarr. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hva gir man egentlig i bursdagsgave til en konge? Jo, en sang!

DEL

Det var akkurat det sangerne i Nordic Tenors fikk til svar da de spurte fansen om hva de skulle gi kong Harald i presang når han fyller 80 år 21. februar.

– Vi sang jo i 70-årsdagen hans på Slottet for ti år siden. Og da jeg så i almanakken min at kong Harald snart har bursdag igjen ville vi jo gjerne bidra med noe, sier Jan Tore Saltnes.

Tenoren fra Holmestrand syntes ideen om en bursdagssang til kongen var rent glimrende, men ville gjerne at det skulle bli en gave utenom det vanlige.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen fyller begge 80 år i år.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen fyller begge 80 år i år. Foto:

– Flere foreslo at det burde lages en video. Og det gjør vi nå. Vi har sunget inn Happy Birthday og lagt ut på nettsidene våre. Planen er at så mange som mulig skal synge med. I videoen kan folk høre hvilken toneart vi synger i og i hvilket tempo sangen har, forklarer Jan Tore Saltnes.

Slik gjør du det

Hvis du vil være med og hilse til Kongen, gjør du altså følgende: Hør på sangen de tre tenorene har sunget inn. Øv deg gjerne et par ganger, og syng så sangen selv. Film deg selv med telefonen din, eller få hjelp fra noen andre som kan filme deg. Så sender du det til Nordic Tenors i en melding på Facebook. Fristen er satt til 15. februar, slik at tenorene rekker å redigere alt som kommer inn.

– Vi kommer ikke til å bruke mer enn 1–4 sekunder fra hvert bidrag, for vi håper å få inn en god del. Allerede ser vi at vi har fått inn mange videosnutter. Noen tar det helt ut – fyrer i peisen, finner fram flagg, vinglass og annen moro. Mens andre står rett opp og ned og synger inn i sin egen telefon. Det er fint med en blanding av festlige påfunn og helt vanlige mobilvideoer, sier Saltnes.

Ifølge tenoren har sangstuntet allerede slått an blant flere kor.

– Ja, vi har fått inn en video fra et kor, og flere har gitt oss god tilbakemelding på at de vil være med.

EGET BURSDAGSMONOGRAM: Kong Harald og dronning Sonja har fått et felles monogram i forbindelsen med markeringen av 80-årsdagene sine.

EGET BURSDAGSMONOGRAM: Kong Harald og dronning Sonja har fått et felles monogram i forbindelsen med markeringen av 80-årsdagene sine. Foto:

Drar fra fjellet hvis kongen ringer

Når den endelige musikkvideoen er redigert, skal den sendes til Slottet. Og legges ut på Facebook, slik at alle kan se, synge med og feire kongens bursdag.

– Så dere skal ikke synge live for Kongen på selve dagens hans i år?

– Nei, vi har ikke blitt spurt om det. Dessuten har han bursdag i vinterferien, og da har jeg tenkt å være på fjellet. Men det er klart – hvis han ringer skal jeg selvsagt sette meg i bilen og kjøre ned til Oslo, lover Jan Tore Saltnes.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags