Ønsker å spre det klassiske budskap

Stuntpianisten Aksel Kolstad er en av trekkplastrene i Villa Klassisk denne høsten.

Stuntpianisten Aksel Kolstad er en av trekkplastrene i Villa Klassisk denne høsten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med både Levende Klassisk og Vestfoldfestspillene saga blott, har det klassisk-interesserte publikummet i distriktet en «havn» i Villa Klassisk.

DEL

Denne musikkforeningen er nå klar med et nytt høstprogram. Denne gangen byr Villa Klassisk på sju forskjellige konserter.

Fire av disse inngår som en del av arrangementet «Musikk i sentrum» som går av stabelen i slutten av september.

Padleboarding og pianospill

«Musikk i sentrum» er ment som en arvtaker til Vestfoldfestspillene som ble lagt ned i fjor. De 200 000 kronene Tønsberg kommune har satt av til Festspillene var utgangspunkt for festivalen, i tillegg har kommunen søkt og fått 280 000 kroner fra Vestfold fylkeskommune til gjennomføringen av «Musikk i sentrum».

Målet med festivalen er blant annet å nå ut til publikum som ellers ikke finner veien til for eksempel klassiske konserter.

– Det blir mye spennende fremover, ikke minst med «Musikk i sentrum». Også vi er opptatt av å finne nye arenaer hvor vi kan nå ut med den klassiske musikken til et publikum vi nok ellers ikke ville hatt, forteller Sarah Catherine Aker fra Villa Klassisk.

Til Villa Klassisk og «Musikk i sentrum» kommer blant andre «standup-pianisten» Aksel Kolstad. Her vil det først bli padleboarding på fjorden, før Kolstad vil fremføre musikk inspirert av «vann», av blant andre Debussy, Mozart, Grieg, Tveitt og Kolstad selv. Dette i Oseberg kulturhus.

Høstprogrammet Villa Klassisk

26/8: Jakob Zethner (sang) og Petter Møllerhøj (Klaver), Teie Hovedgård.

21/9: «Sur L'eau - Dans L'eau'» med Aksel Kolstad (paddleboarder og pianist), Oseberg Kulturhus.

22/9: «Med vind i seilene», Nova Vita og Marinemusikkens blåsekvintett med William Gough (fagott), Aker Seil (Seilmakeri i Ollebukta).

23/9: «Ung Villa Klassisk», Unge musikere - masterclass med Aksel Kolstad, Teie Hovedgård.

23/9: «Ung Villa Klassisk» - 'Mesterstykker for fagott', William Gough (fagott) og Aksel Kolstad (klaver) , Teie Hovedgård.

12/10: Gina McCormack og Nigel Clayton (fiolin og klaver), Teie Hovedgård.

22/11: Atem Quartet, Villa Møllebakken.

VILLA KLASSISK: Sarah C. Aker i Villa Klassisk kan ønsker velkommen til høstens meny med klassisk musikk.

VILLA KLASSISK: Sarah C. Aker i Villa Klassisk kan ønsker velkommen til høstens meny med klassisk musikk. Foto:

Kun én konsert i villaen

Villa Klassisk har tatt navnet sitt etter Villa Møllebakken hvor det opprinnelig var meningen at foreningens konserter skulle bli arrangert. Etter hvert har Teie Hovedgård tatt mer og mer over som hovedarena for disse konsertene.

– Dette har først og fremst sammenheng med flygelet i Teie hovedgård, det er ikke noe flygel i Villa Møllebakken. Så bare en av høstens konserter i regi av oss, vil gå av stabelen der, opplyser Aker.

Det er med strykekvartetten Atem Quartet, 22. november.

Ellers er det foreningens opplevelse at jo mer kjente musikerne generelt er, jo flere kommer på konsertene.

– Vi hadde for eksempel 140 publikummere da Arve Tellefsen spilte. Det var et veldig bra antall. Men det at musikerne ikke er like kjente, betyr jo ikke at de er noe dårligere. Og nettopp derfor er det så viktig for oss å ta i bruk nye arenaer og benytte oss av nye muligheter for å kunne gi flest mulig opplevelsen av god klassisk musikk, understreker hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags