Roppestad skal opptre som soloartist på festivalen, som arrangeres 13. til 17. juli i Oklahoma. På plakaten er blant annet legenden Graham Nash, kjent fra The Hollies og supergruppa Crosby, Stills, Nash & Young.

Roppestad, som er bosatt på Borre, sendte inn låter til festivalledelsen. Men han hadde egentlig ikke forestilt seg at han ble plukket ut til å være med.

– Jeg er jo litt stolt av det. Det er en låtskriverfestival. Jeg sendte inn låter via nettet. Det er bare jeg og en engelskmann som ikke er amerikanere på festivalplakaten. Jeg ble veldig glad da jeg ble plukket ut, sier den erfarne roots/blues-musikeren, som nå er blitt 53 år gammel.

– I tillegg til WoodyFest blir det tre spillinger til mens jeg er der borte.

Protestsanger

WoodyFest, eller The Woody Guthrie Folk Festival, som den også omtales som, er en festival til heder og ære for singer/songwriter Woody Guthrie (1912 – 1967)

– Han var den store protestsangeren. Hans mest kjente låt er«This Land Is Your Land». Han var blant annet Bod Dylans store idol, forklarer Roppestad.

Knut Roppestad and The Rambling Rodgers ga i fjor ut albumet «Tornado Tracks». Men bandet hans må dessverre bli hjemme denne gangen.

– Jeg liker også å spille alene. Jeg har nok et formidlingsbehov, innrømmer han.

Når man entrer huset til Roppestad er det liten tvil om at det bor en musiker der. Den ene stuen er fylt til randen med CD-plater. Den andre stuen ser nesten ut som en blanding av et studio og en scene. Her står det en rekke forsterkere og gitarer. Et Marshall-kjøleskap er selvfølgelig kledelig plassert ved den ene veggen. Og en mikrofon koblet til et mini PA-anlegg gjør det mulig for Roppestad å øve både med band og alene i hjemmekoselige omgivelser.

– Det funker fint, sier han.

Går solo

Han sier det blir stort å ta turen til USA, igjen. 14 dager skal han nyte «over there».

– I tillegg til WoodyFest blir det tre spillinger til mens jeg er der borte.

Bandet The Rambling Rodgers er hovedfokus til Roppestad, men han dyrker også egoet sitt litt ekstra for tiden. Det har resultert i to nye låter. Reggae-låta «Dart To the Heart» og countrylåta «Aftermath» som nå er tilgjengelig på streaming.

– Ja, dette er et egoprosjekt. Reggae-låta er spilt inn med et reggaeband på Jamaica. Produsenten ga meg forbud om å spille gitar på låta, sier han og ler. Jeg fikk kun lov til å synge. Countrylåta er spilt inn i Oklahoma. En liten låt jeg har fått god respons på, og som jeg skal lage video til,forteller Knut Roppestad.

Knut Roppestad er aktiv på musikkscenen i Vestfold, men til høsten reiser han på nok en USA-tur.

– Da reiser jeg over med en power-trio bestående av Emil Ljone på bass og Asbjørn Husby på trommer. Da blir det å spille «fuzzbox-blues». De siste årene har jeg spilt mye i USA.

I tillegg til musikkarrieren så har han også det noen ofte refererer til som en «ordentlig» jobb(!). Han jobber som organisasjonsrådgiver og foredragsholder.

– Jeg får også brukt musikken i jobben, og det liker jeg godt, forteller han.