Andebu-trommis skal erobre Europa på scenen til Metallica

HARDTSLÅENDE: Kjetil Gjermundrød spiller trommer i det suksessfulle bandet Kvelertak. Dette bildet er fra en tidligere spillejobb.

HARDTSLÅENDE: Kjetil Gjermundrød spiller trommer i det suksessfulle bandet Kvelertak. Dette bildet er fra en tidligere spillejobb. Foto:

Startskuddet har gått. Bandet Kvelertak er i gang med en omfattende Europa-turné sammen med metall-kongene Metallica. Og på åpningskvelden tidligere denne uken imponerte bandet stort, ifølge Aftenposten.

DEL

– Jeg har alltid drømt å få det til. Det er deilig når det skjer. Jeg må klype meg i armen iblant. Men jeg har bena godt plantet på jorda, fortalte trommis i Kvelertak Kjetil Gjermundrød fra Andebu til Tønsbergs Blad i fjor.

Og guttedrømmen har gått i oppfyllelse for trommeslageren fra Vestfold.

Mandag startet Metallica sin «Worldwired»-turné, med Kvelertak som support-band. Det skjedde i Ziggy Dome i Amsterdam. Det norske bandet er håndplukket til oppvarmingsjobben av frontfigur James Hetfield og resten av Metallica.

(Saken fortsetter under bildet)

KVELERTAK PÅ TURNE: Fra venstre: Maciek Ofstad (gitar), Marvin Nygaard (bass), Erlend Hjelvik (vokal), Bjarte Lund Rolland (gitar), Vidar Landa (gitar) og Kjetil Gjermundrød (trommer)

KVELERTAK PÅ TURNE: Fra venstre: Maciek Ofstad (gitar), Marvin Nygaard (bass), Erlend Hjelvik (vokal), Bjarte Lund Rolland (gitar), Vidar Landa (gitar) og Kjetil Gjermundrød (trommer) Foto:

«Kvelertak skal spille midt i salen, på en scene spesialdesignet for Metallica-showet. Større band – Lamb Of God, Machine Head, Fear Factory for å nevne noen – har slitt med formatet, men når Kvelertak mandag kveld gikk på scenen for første gang som oppvarmingsband for Metallica, fungerte det forbløffende bra», skriver anmelder Asbjørn Slettemark i Aftenposten, og triller terningkast fem. Metallica gir han terningkast fire.

Metallica-oppdraget kan bli en triumfferd mot et nytt og enda større publikum, mener Slettemark.

Det er en drøm å ha dette som jobb, har Gjermundrød fortalt til Tønsbergs Blad.

Frem til mai 2018 venter nærmere 40 jobber i hele Europa, med en pause i desember og januar. 2. mai 2018 spiller bandene i Telenor Arena.

Kvelertak

■ Kvelertak er et norsk hardcore/metal-band fra Stavanger. Bandet ble startet i 2007 og består av Erlend Hjelvik (vokal), Bjarte Lund Rolland (gitar), Maciek Ofstad (gitar), Vidar Landa (gitar), Marvin Nygaard (bass) og Kjetil Gjermundrød (trommer). Stilmessig spiller bandet en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig hardcore punk med black metal-elementer. Bandet kaller selv musikken sin «necro 'n' roll», og synger på norsk.

■ I 2011 mottok Kvelertak Statoil-stipendet på én million kroner under by:Larm. Stipendet har som formål å gi norske artister større mulighet til å markedsføre og markere seg internasjonalt.

■ Fra 2011–2013 turnerte bandet i Norge, Europa og USA. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var blant publikum da bandet spilte konsert i San Francisco.

■ I 2013 ga Kvelertak ut sitt andre album Meir. For albumet fikk de Spellemannprisen 2013 i klassen metal. Bandet spilte igjen på Roskildefestivalen i 2013, der de blant annet gjorde seg bemerket hos Metallica-vokalist James Hetfield.

■ I 2014 var bandet en av oppvarmerne på Metallicas «By Request Tour». Våren og høsten 2014 var bandet på to USA-turneer med Gojira og Mastodon.

■ I 2015 turnerte bandet med Slayer og Anthrax i Europa.

■ På turne med Metallica i 2017/2018

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags