Kygo kommer til Stavernfestivalen

Kygo: Kygo er den artisten som raskest har nådd en milliard avspillinger på Spotify. I juli går han på scenen til Stavernfestivalen på Larvik Golf Arena.

Kygo: Kygo er den artisten som raskest har nådd en milliard avspillinger på Spotify. I juli går han på scenen til Stavernfestivalen på Larvik Golf Arena.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Østlands-Posten) Stavernfestivalen har fått nok en stor fisk på kroken, nemlig Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som den internasjonale EDM-stjernen KYGO.

Tradisjonen tro hanker Stavernfestivalen også i år inn stjerner i verdenstoppen til musikkfesten, som nå går inn i sitt 16. år.

– Det er den ene headlineren. Verdens mestselgende unge artist på billetter, sier en fornøyd festivalsjef Roger Albin.

Stavernfestivalen arrangeres på Larvik Golf Arena, rett utenfor feriefavoritten Stavern.

LES OGSÅ: 18 års aldersgrense på festival? (+)

Effektfullt

Kygo har regelrett herjet hitlistene i inn- og utland de siste årene med låter som ‹‹Younger››, ‹‹Stole the Show›› og ‹‹Firestone››, og EDM-artisten er vant til å spille for utsolgte arenaer over hele Europa og Nord-Amerika.

Med Kygo på scenen kan de med sikkerhet love publikum en ubeskrivelig atmosfære. Kygos spektakulære lysshow og fete pyroeffekter vil unektelig sette prikken over i-en på sommerens festival.

– Vi regner med fullt hus og stormende jubel på Stavernfestivalen når Kygo spiller. Jeg ser ikke bort ifra at vi kan komme til å se mer enn 10.000 gjester innenfor portene våre denne dagen, sier festivalsjef Roger Albin.

– Kygo er en artist som trekker et bredt publikum, og selv om musikken hans kanskje i stor grad er likt av yngre og mer ‹‹energiske›› festivalgjengere, mener jeg showet og musikken hans absolutt er noe for folk i alle aldre, fortsetter han.

Fredag 10. februar slipper Kygo en ny single, denne gang i samarbeid med den amerikanske superstjernen Selena Gomez.

LES OGSÅ: Så mye alkohol drikkes på festivalen (+)

Markant artist

Kygo ble kjent gjennom nettstedene YouTube og SoundCloud, der han publiserer sin musikk som samlet har over 400 millioner treff allerede for et år siden.

Han ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 2015 og vant i tillegg klassen årets låt for «Stole The Show».

Han var dessuten nominert i klassene årets låt for «Firestone», årets musikkvideo for «Stole The Show», årets nykommer og årets produsent.

Foran Spellemannprisen 2016 ble han nominert til klassene popsolist for Cloud Nine og årets låt for «Stay».

Kygo er den artisten som raskest har nådd en milliard avspillinger på Spotify, det kom allerede i desember 2015.

Det kommer flere

Foruten Kygo er Karpe Diem, Highasakite, Sondre Justad, Vamp, CC Cowboys, Postgirobygget, Klovner i Kamp, Cezinando, Tomine Harket & Unge Ferrari allerede sluppet som artister til festivalen 6.–8. juli.

– Jeg har bevist sluppet lite artister. Det er flere som er booket. De kommer utover nå, kanskje fire-fem i februar, så noen i mars, sier festivalsjefen.

– Ingen av de store, type Neil Young og slikt er på turne. Og det er de som er på turne jeg må få tak i. Det å hente inn noen bare for oss blir for dyrt, forklarer han.

Men en god lineup skal han klare å gi folk uansett.

– Jeg skal ha artister for de aller fleste, men tyngdepunktet vil variere fra år til år, forklarer Roger Albin.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags