Lise inntok en av verdens mest berømte operascener

I NEW YORK: Operasanger Lise Davidsen fra Stokke har nå «erobret» også The Met-operaen i New York.

I NEW YORK: Operasanger Lise Davidsen fra Stokke har nå «erobret» også The Met-operaen i New York. Foto:

Fredag debuterte operasangerinne Lise Davidsen fra Stokke på den verdensberømte The Met-operaen i New York.

DEL

Det var nrk.no som lørdag kunne melde dette.

Ifølge artikkelen hadde 32-åringen fra Stokke på forhånd fått storskryt både i storavisen New York Times og i opearamagasinet Opera Now.

– Forventningene langt opp i halsen

– Det er jo hyggelig, men jeg sparer lesingen til etter premieren. Jeg opplever forventningene langt opp i halsen, og må holde litt avstand, uttalte Lise Davidsen til NRK.

Det var rollen som Lisa i Peter Tsjaikovskijs «Spar dame» at Davidsen inntok The Met-scenen fredag, ifølge nrk.no.

I mars i fjor mottok Lise Davidsen den danske Dronning Ingrids hederslegat. I januar 2018 hadde hun en konsert med Bergen Filharmoniske Orkester i Den Norske Opera. Også den fikk strålende omtale.

I den forbindelse uttalte sangerinnen til Tønsbergs Blad den gang at hun ikke pleier lese anmeldelser.

– Det er selvfølgelig alltid hyggelig med gode anmeldelser, både for meg og for orkesteret, Bergen Filharmoniske. Nå har jeg ikke lest hele, jeg pleier ikke å lese anmeldelser, sa hun til Tønsbergs Blad den gang.

– Nervepirrende og gøy

I juli sang Davidsen, ifølge nrk.no, også i Richard Wagners «Tannhäuser» under operafestivalen i Bayreuth i Tyskland. Både dette og konserten i The Met gledet hun seg stort over.

– De er på hver sin måte det største man kan få til som operasanger, og derfor er det både nervepirrende og veldig gøy, sier hun til nrk.no.

Lise Davidsen er oppvokst i Stokke, og fikk sin første sangopplæring her i distriktet. Hun startet med gitarspill som femtenåring, men la strengene vekk og satset alt på sang. Kjent ble hun for alvor da hun vant Dronning Sonjas internasjonale musikkonkurranse i 2015.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags