Gå til sidens hovedinnhold

Elton John til Stavernfestivalen

Artikkelen er over 6 år gammel

Og neste sommer blir festivalen å finne på ny arena.

VESTFOLD: Med lansering av Sir Elton John som et av hovednavnene til sommerens Stavernfestival har man satt en knallstart for festivalen på en ny arena.

Har forsøkt i flere år

Flytting av Stavernfestivalen fra lille Skråvika til den mer luftige Larvik Golf Arena blir tydeliggjort med lanseringen av selveste Elton John som en av headlinerne neste år.

– Jeg har jobbet med å få Elton John hit i flere år. Vi var veldig nære i fjor, men han syntes det passet bedre i år, forteller Roger Albin til Østlands-Posten.

Sir Elton John trenger knapt noen introduksjon. han er nå på sin turné kalt «Goodbye yellow brick road» som består av de fleste låtene han er verdenskjent for.

Avslutter festivalen

Den markerer gjenutgivelsen til albumet «Goodbye Yellow Brick Road» fra 1973.

– Han skal avslutte lørdagen hos oss i sommer. Og spiller på Bergenhus kvelden før, forteller Roger Albin.
Passer festivalen godt

– Elton John er den mest perfekte artist til Stavernfestivalen så langt. Den bredden han når musikalsk passer oss godt. Han er en artist som treffer alle, mener Albin.

Det er en slik type festival han vil at Stavernfestivalen skal være.

Selv var Albin på konsert med Elton John i Spektrum lørdag.

– For meg var det en helt magisk opplevelse, spesielt når jeg visste at han kommer hit til sommeren. Jeg vet jeg har gjort noe helt riktig nå, det kjente jeg etter konserten.

Populær artist

Elton John er en av de største navnene i rockehistorien. Suksessrik som han har vært gjennom fire tiår, både som låtskriver og som sanger. På 70-tallet var han den største, i hvert fall om man måler det i solgte plater. Mellom 1972 og 1975 hadde han sju album på topp i USA, noe som er ganske utrolig.

I Storbritannia hadde han i tillegg en topp 40 singel hvert år mellom 1970 og 1996.

Med Elton John som headliner lørdag gir det store forventninger til de to andre dagene.

– Vi får se hva det blir. Det er ikke nødvendigvis navnene som er viktige her. Det er sammensetningen av hele festivalen, mener Albin som garanterer at det kommer mye bra på plakaten.

– Jeg har en del artister liggende, som venter på avklaring.

250 millioner album

Elton John har solgt over 250 millioner album siden starten i 1969. Samtidig har han holdt mer enn 3 500 konserter verden rundt.

Rekorden for verdens mest solgte singel er knyttet til denne artisten som frydet verden med sine spektakulære kostymer og briller gjennom mange år.

I en amerikansk oversikt troner han på tredjeplass over de mest betydningsfulle artistene, bare slått av Elvis Presley og The Beatles.

Det er klart for en stor hitparade på Stavernfestivalen.