Gå til sidens hovedinnhold

Oscar (17) var en helt vanlig korpsgutt som spilte klarinett. Nå følger han drømmen

Artikkelen er over 4 år gammel

Oscar Almquist (17) synes det er leit at unge mennesker bekymrer seg for mye over karriere og fremtid. Han mener at unge, som han selv, skal gå for det magefølelsen sier og satse alt.

Da han var liten spilte han klarinett i korps. Nå satser den unge Tjøme-gutten på noe helt annet. I dag er det nemlig hiphop som gjelder, hvor Almquist rapper og produserer låtene selv. På musikklinja ved Greveskogen videregående får han utfolde seg i musikken, og fredag slipper han en ny låt kalt «Sammen» med et klart budskap. Fredag slipper han egenprodusert låt.

– Gå «all in» for det du føler, dine drømmer og din «passion», sier han og legger til at hvis man ikke satser, kommer man ingen vei.

Les også: Heftig kultursommer

Almquist, som går under artistnavnet Oscar A., synes det er leit at unge mennesker bekymrer seg for mye over karriere og fremtid. Han mener at unge, som han selv, skal gå for det magefølelsen sier og satse alt.

Det er nettopp dette låten handler om, som han har gjort sammen med klassekameraten Lulu Mathisen (17). Hun inspirerte Almquist da hun publiserte et sitat på Instagram som lyder:

 «Verden er så sinnssykt stor, men skremmende på samme tid og jeg har større planer men fremtiden truer meg og alt jeg vet er at ting forandrer seg, men det gjør ikke jeg», skrev Pi-Mathisen. Almquist var raskt med å spørre venninnen om han kunne bruke sitatet i refrenget, noe han fikk lov til. Men Almquist følte at sangen trengte noe mer, og det endte med at Pi-Mathisen bidro selv.

Det er liten tvil om at rapperen fra Tjøme er fornøyd med resultatet de to samarbeidet om.

– Jeg tror jeg kan si at det er det beste jeg har gjort hittil.

Drømmen om Oslo

Til tross for sin unge alder har Almquist rukket å vise seg fram ved å holde konserter på blant annet Haugarock og Kulturhuset 37. Her har han tidligere holdt flere show som en del av duoen «Oscar og Jørgen», som kom til finalen i Vestfoldtalenter i 2015.

Nå satser Almquist på solokarriere som Oscar A., men samarbeider gjerne med andre slik han gjorde med Pi-Mathisen på «Sammen».

Artisten ønsker ikke å bli på Tjøme for alltid. Etter videregående vil han flytte til hovedstaden med et håp om å bli en del av hiphop-scenen, hvor mange av inspirasjonskildene hans holder til. Han nevner Arif, Unge Ferrari, Philip Emilio og Cezinando blant flere.

– Det hadde vært veldig moro å bli en del av miljøet, sier han.

Når han blir spurt om hvem han ville sammenlignet musikk sin med, må han tenke før han svarer.

– Noen ganger kan jeg bruke «flowen» til Arif, beaten til Unge Ferrari og tilstedeværelsen til Philip Emilio, sier han.

Almquist er spesielt fascinert av gutta i NORA COLLECTIVE, og ønsker å lage musikk som bruker mange av de samme elementene.

Les også: Jon Terje og gjengen lover superfest i kveld: – Første gang vi hadde dette dukket det opp 1200 mennesker

Musikken har alltid vært størst

Selv om Almquist har gått en annen vei siden han spilte klarinett i korps, har musikken alltid vært i fokus. Siden det har han også lært seg gitar og andre blåseinstrumenter, og er selvlært på piano. Hovedinstrumentet hans er uansett sang, og til høsten begynner han andre året på musikklinja ved Greveskogen videregående, noe han er veldig fornøyd med. Men Almquist er ikke i tvil om hva som er størst.

– Jeg har ikke noe annen jobb ved siden av. Skolen har vært sidejobben for meg siden ungdomsskolen, sier han med et smil om munnen.

Økonomisk støtte til diverse musikkutstyr har han fått ved å søke om midler, men den stasjonære macen kjøpte han selv med pengene han fikk til konfirmasjon. Det er her han produserer musikken, og Almquist er klar over hva det koster å drive med det han gjør og hvor vanskelig det er å slå igjennom. Han er allikevel klar for å satse alt.

– Jeg kan ikke tenke meg å jobbe med noe annet enn musikk. Det kan jeg ikke.

Låten «Sammen» av Oscar A. med Lulu Pi-Mathisen kommer ut førstkommende fredag 30. juni, og er å finne på alle digitale plattformer.

Lørdag 8. juli skal de fremføre låta sammen på Tjømedagen.

Låta kan du høre ved å klikke her.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.