Thesbiteateret spiller fortsatt Shakespeare i skogen, nå holder en ny generasjon i tømmene

MAGI I THAULOWHULLET: Line Kaupang (bakerst fra venstre), Sofia Ryan Sondresen, Ingeborg Engø og Gustav Lie Gundersen, Tiril Engelstad (foran fra venstre), Beate Munck, Madeleine Herholdt, Emma Ystebø og Lars Harald Maagerø er klare til å skape en magisk natt med Shakesperae-komedie i skogen.

MAGI I THAULOWHULLET: Line Kaupang (bakerst fra venstre), Sofia Ryan Sondresen, Ingeborg Engø og Gustav Lie Gundersen, Tiril Engelstad (foran fra venstre), Beate Munck, Madeleine Herholdt, Emma Ystebø og Lars Harald Maagerø er klare til å skape en magisk natt med Shakesperae-komedie i skogen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi er oppvokst her, sier produsent Beate Munck (30) og regissør Lars Harald Maagerø (27). I år er det de som skal lage Shakespearemagi i Thaulowhullet.

DEL

– Dette er brygga på Tjøme, sier regissør Lars Harald Maagerø og slår en hånd i scenen som er satt opp i bånn av Thaulowhullet.

Torsdag 28. juni har Thesbiteateret premiere på Shakespearekomedien «13. dag eller hva som helst» i Frodeåsen i Tønsberg.

Handlingen har de valgt å legge til et velkjent miljø på disse kanter: hyttelivet i Vestfoldskjærgården. Det blir grillfest i hagen, soling på svabergene, hvitvin på brygga og fester med høy musikk. Men det er ikke nødvendigvis 2018.

– Vi har skapt vår helt egen verden med musikk fra i går, fra 90-tallet, fra 50-tallet, sier Maagerø, som lover at publikum ikke trenger å kjenne verken til stykket eller Shakespeare for å komme å se.

LES OGSÅ: Birgith og Thormod har jobbet med den unike hagen i over tre år: – Det er synd å sitte aleine med alt dette (+)

Forelsker, kjønnsforvirring og forviklinger

– Dette er en av de virkelig store, morsomme Shakespearekomediene, og forestillingen er selvforklarende,  sier Maagerø.

– Vi møter et miljø der folk er skikkelig sikre på seg selv og har et sterkt selvbilde, de vet godt hvem de er, sier Beate Munck.

FORELSKELSE OG FORVIKLINGER: Emma Ystebø spiller  Antonia som har reddet Sebastian spilt av Gustav Lie Gundersen, fra et skipbrudd og forelsket seg en smule i han.

FORELSKELSE OG FORVIKLINGER: Emma Ystebø spiller Antonia som har reddet Sebastian spilt av Gustav Lie Gundersen, fra et skipbrudd og forelsket seg en smule i han. Foto:

– Men så dumper det ned en person utenfra, Cesario, som egentlig er Viola i forkledning, forklarer Maagerø.

Og dermed starter forviklingene, forelskelsene og forvirringen. Og som regissøren selv  uttrykker det:

– Trettendedag viser hvordan selv det sterkeste selvbildet kan fokludres og forskyves av sterke følelser, særlig av forelskelsen.

Stykket er også kjent under navnet «Helligtrekongersaften».

Regissøren er Shakespeareekspert

Lars Harald Maagerø tråkket selv sine teaterbarnesko i Sjøbodteateret og husker godt hvordan det var å se de voksne spille Shakespeare i skogen.

– Det var stort å komme opp hit om sommeren og se Thesbiteateret spille Shakespeare, sier Lars Harald Maagerø.

Så skjellsettende var det at han siden har fulgt i Shakespeares og teaterets spor. Han har både tatt en mastergrad i Shakespeare Studies fra King’s College London og en mastergrad i regi fra LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Arts).

BEGEISTRET: – Thaulowhullet er et fantastisk rom, her har man så mange muligheter, sier regissør Lars Harald Maagerø.

BEGEISTRET: – Thaulowhullet er et fantastisk rom, her har man så mange muligheter, sier regissør Lars Harald Maagerø. Foto:

I år er det andre år Maagerø skal skape Shakespeare-magi for nye og gamle publikummere når Thesbiteateret for 18. gang inntar  scenen i Thaulowhullet.

LES OGSÅ: Derfor liker Jonas seg i Tønsberg (+)

– Shakespeare i skogen er helt unikt

Shakespeare er den samme gamle, og ensemblet som formidler mesteren er i år satt sammen av både gamle travere i Thesbiteatret og unge, nye krefter.

– Geirr Johnson og Marit Simonsen er skuespillere med lang erfaring fra Thesbiteateret, mens Gustav Lie Gundersen og Anders Gjønnes er nye i Thesbi denne sommeren, forteller regissør Maagerø.

Produsent Beate Munck har også vært i Sjøbodteateret før og husker at det var magisk å se Shakespeare i skogen, og hun håper stadig nye vil oppdage og forelske seg i teaterforestillingene i Thaulowhullet.

– Det er mye som skjer i byen om sommeren, men Shakespeare i skogen er en helt unik Tønsberg-ting, sier Munck.

– Når jeg forteller i England at jeg kommer fra en liten by i Norge der vi har spilt Shakespeare i skogen i nesten 20 år, kan de nesten ikke tro det, sier regissør Lars Harald Maagerø.

LES OGSÅ: Plansjef hos Fylkesmannen: – Jo da, vi ble holdt for narr av Breili (+)

Spiller ute i nesten all slags vær

Utendørsteater i sommer-Norge kan ses på som risikosport, men Thesbiteateret kjører fryktløst i gang som alltid.

– Kommer publikum, så spiller vi, sier regissør Lars Harald Maagerø.

Selv har han vært i publikum en gang det regnet så voldsomt at skuespillerne og publikum ble enige om at det var best å gi seg.

– Men i fjor måtte vi ikke avlyse en eneste forestilling. Vi satser på at det blir sånn i år også, sier Maagerø.

LES OGSÅ: Har pusset opp byens storstue for 2,5 millioner kroner: – Det har vært et puslespill å få alt ferdig (+)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags