– Dra til Sandefjord og se dette!

FRA CATS: Jonas Djupvik har vokst opp i  Horten, men bor nå på Nøtterøy. Vår anmelder er imponert over elevene ved Sandefjord videregående som feirer 30-årsjubileet for de kreative linjene ved skolen med en flott forestilling. Skolen har elever fra hele Vestfold, og mange fortsetter i kreative yrker etter de går ut herfra.

FRA CATS: Jonas Djupvik har vokst opp i Horten, men bor nå på Nøtterøy. Vår anmelder er imponert over elevene ved Sandefjord videregående som feirer 30-årsjubileet for de kreative linjene ved skolen med en flott forestilling. Skolen har elever fra hele Vestfold, og mange fortsetter i kreative yrker etter de går ut herfra. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

  Vår anmelder er helt i hundre etter å sett Jonas Djupvik fra Nøtterøy og 134 andre stjerner på Sandefjord videregående.

DEL

Sandefjord videregående skole (SVG) tillater å feire seg selv da det i år er 30 år siden det ble startet en musikk, dans og drama linje ved skolen. Det gjør de med å invitere til en konsert spekket med høydepunkter fra skolens tidligere forestillinger. Skolens årlige forestillinger har gjennom de siste årene bare blitt mer og mer avanserte og kvaliteten har vært skyhøy. Dermed har de et stort arkiv å ta av, men en ny forestilling skal allikevel stables på bena, og det med nye aktører.

Det skal være 900 elever som har klart å komme seg ut med et vitnesbyrd i hånden i løpet av disse 30 årene, og mange av dem har blitt utøvende kunstnere av verdensformat. Elevene søker seg til landets største videregående skole fra hele fylket, noe fylkesordføreren poengterte i sin hilsningstale.

Ryktet om kvaliteten på musikk, dans og drama linjen har spredd seg. Dermed er antallet elever som kommer fra Tønsberg regionen, Nøtterøy og Tjøme betydelig. Tidligere elever ser tilbake med glede på samholdet de opplevde på linjen og det de lærte der, men fungerer i dag i helt andre fag som leger eller sufflør.

Men ingen på de videoklippene med hilsener fra tidligere elever som ble vist sa at disse årene hadde vært bortkastet. Tvertimot.

POTPURI: Elementer fra forestillinger gjennom 30 år er satt sammen til et fyrverkeri av en forestilling.

POTPURI: Elementer fra forestillinger gjennom 30 år er satt sammen til et fyrverkeri av en forestilling. Foto:

Folketoner og Pie Jesu

Da teppet gikk opp i Hjertnes er det 135 elever på scenen, et imponerende syn, og de kaster seg ut i Carl Orffs store korsatser fra «Carmina  Burana». Kraften i dem kan nesten slå tilhørerne til gulvet. Det er virkelig mektig musikk, og det er vanskelig å tenke seg at de egentlig er drikkeviser. Disse ble fulgt opp av en nydelig tradisjonell folketone som 11 kvinnelige elever fremførte med masse sjarm og nydelig vokal, godt hjulpet av fire slagverkere. Folketonen ble fulgt opp av to verk av John Rutter, hans nydelige «Pie Jesu», og «Gloria». Da nærmet det seg slutten på den klassiske avdelingen, men Alf Prøysen hører jo nesten med der, før populærmusikken overtok med to melodier av Sting hvor de sceniske arrangementene til «We work The Black seam» fungerte utmerket.

Elever har kvalitet utover det vanlige

Det er noe som må være spesielt med SVG. De har lærerkrefter av ypperste format i alle de tre grenene, og flere av dem er selv utøvende. Men det hadde egentlig ikke hjulpet mye hvis ikke ungdommene som søker seg til denne skolen har kvaliteter utover det vanlige og som lærerstaben får lov til å jobbe med. Hvem som er de heldige er ikke helt enkelt å si.

«Cats» var i sin tid en av de største suksessene som skolen har fremført. Derfor var det naturlig å avslutte første avdeling med fire numre fra den. «Memory» må være den mest kjente melodien fra denne musikalen, og kveldens fremføring var virkelig et høyedepunkt.

– Ta turen!

Jubileumsforestillingen viser bredden av hva som det arbeides med. Det klassiske repertoaret, et soulnummer, «Hercules» som fikk taket til nesten å lette. Michael Jackson melodien «Man in the mirror» ble nydelig fremført acappella. Korpartiene er gjennomført innstudert, og en må huske på at ikke alle elvene har sang som hovedfag, ei heller dans. De store dansenumrene er koreografert med forståelse for de nødvendige begrensningene, men er allikevel effektive.

I Jackson-nummeret «They don´t care about us» var det rytmiske på plass da perkusjonistene fikk utfolde seg. Fire numre fra musikalen «Chess» fikk æren av å avslutte, og når «One night in Bangkok» smeller av gårde blir det vanskelig å sitte stille. Avslutningsnummeret er selvfølgelig ingen overraskelse, det må bli «Anthem» fremført med overbevisning. En tur til Hjertnes er definitivt verdt det, da det her er talent i bøtter og spann. 

Forestillingen vises onsdag, torsdag og fredag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags